Skip to main content

Deense doelman Hurry-Up kan eindelijk overtuigen

By 25 september 2016BENE-league, Voorpagina

Het is keeper Thomas Aagaard eindelijk gelukt zijn werkelijke vorm te laten zien aan het publiek in Zwartemeer. Tijdens de 30-22 overwinning op FIQAS/Aalsmeer was de Deen, die in de eerste wedstrijden in het oranje van JMS/Hurry-Up een angstige indruk maakte, de man van de wedstrijd. 

Advertentie

“Ik voel me nu meer zeker achter de verdediging”, laat Aagaard vlak na het duel weten aan Podium.TV. “Het kost tijd zekerheid te krijgen met je team. Ik denk dat we als team groeien”. Deze zomer kwam de 24-jarige Noord-Europeaan over van het Noorse Stord Elite Handball.

“Vandaag heeft hij dat driedubbel en dwars terugbetaald”

Ook Vlijm was in zijn nopjes met de vele stops van zijn sluitpost. “Je weet dat als je keeper uit het buitenland komt, dat het heel moeilijk is”, vertelt de nieuwbakken coach van de Drentse deelnemer aan de BENE-League. “Zeker met allemaal nieuwe spelers tegenover je. Je kent ze alleen maar van beelden, eigenlijk. Hij heeft tot nu toe niet goed gekeept, maar ik heb hem iedere wedstrijd laten beginnen. Dat hij vertrouwen krijgt. Vandaag heeft hij dat driedubbel en dwars terugbetaald”.

Scandinavische oerkreet
Tot zaterdagavond kon Aagaard geen potten breken in Zuidoost-Drenthe. Sven Hemmes, tevens nieuw in de selectie van Hurry-Up, troefde zijn collegadoelman af onder de lat. In het begin van de tweede helft (18-13) schreeuwde Aagaard na de zoveelste uitstekende stop de frustratie van zich af. Het Zwartemeerse publiek begroette de Scandinavische oerkreet met een daverend applaus.

Door het resultaat klimt Hurry-Up naar de vierde plaats in de grensoverschrijdende competitie. De Noord-Hollandse formatie van René Romeijn staat, met slechts twee punten minder, op een negende plaats.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie