Skip to main content

Degelijke generale repetitie Oranje tegen broos Italië

By 23 november 2017Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

De Oranjedames hebben in Eindhoven een verwacht pak slaag uitgedeeld aan oefenpartner Italië: 41-16. Anderhalve week voor het WK kreeg bondscoach Thomsen de kans al haar selectieleden in te zetten tegen de broze opponent.

Advertentie

Met Jessy Kramer in de basisopstelling startte Nederland sterk aan het ‘uitzwaaiduel’. In de zevende minuut ving Wester de bal en vond Kramer, in de snelle tegenaanval, Snelder op de cirkelpositie. De aanvoerder van Oranje tekende voor de 6-1 voorsprong.

17-7
Met haar derde goal tilde hoekspeelster Martine Smeets de score naar 8-2. In het tweede kwartier van de eerste helft werd Nederland slordig en vond Italië, dat dinsdag reeds verloor van eredivisionist Morrenhof Jansen/Dalfsen, zo waar een aantal keer het net (17-7).

Met een heerlijke onderhandse bal gaf de ingevallen Delaila Amega een spectaculair startschot van het tweede bedrijf. Samen met Charis Rozemalen lijkt ze een goede kans te maken de WK-selectie te complementeren. Keepster Jasmina Jankovic zorgde met een treffer over de hele voor de comfortabele voorsprong: 22-8.

Advertentie

Housheer
Na een ongeconcentreerde dip (22-12) en preek van Thomsen pakte de nationale ploeg de draad op. Twaalf minuten voor tijd wkam de pas 18-jarige Dione Housheer – bij 28-12 – binnen de lijnen. Met een snoeiharde strafworp tekende Housheer voor de 38-15.

Voor de Oranjedames rest een intensieve trainingsweek voor het eind november afreist naar speelstad Leipzig. Snel maakt bondscoach Helle Thomsen het vijftiende en zestiende selectielid bekend. Nederland opent het WK op 2 december tegen Zuid-Korea.

Foto: FotoReza

 

Advertentie