Skip to main content

Degradatiepoule: V&L nagenoeg veilig, karakter E&O

By 13 maart 2017Eredivisie, Voorpagina

V&L uit Geleen heeft zich zondagmiddag nagenoeg veilig gespeeld in de eredivisie. Een dag eerder maakte Misker/E&O korte metten met Klink Nijland/Kwiek. De situatie voor de formatie uit Raalte is nijpend.

Advertentie

Op bezoek bij Borhave behaalde V&L het negende en tiende punt in de degradatiepoule. In een aantrekkelijk duel werd nipt gewonnen van de formatie van Rik Phillips: 27-28. V&L slaat een gat van vier punten met de concurrentie en lijkt daarmee zeker van een nieuw jaar in de eredivisie.

Vijf om zes
E&O deed ontzettend goede zaken in Raalte. Na een vliegende start (2-7) beukte de jonge ploeg van Van der Zanden en Mooi knap door. Via 7-18 bij rust werd het uiteindelijk 22-32 voor de Drentse dames. Daarmee nadert E&O Borhave tot een punt: vijf om zes.

Met nog drie duels te gaan staat de degradatiepoule voornamelijk in teken van de strijd tussen Borhave en E&O. De nummer twee in de poule speelt volgend seizoen op het hoogste niveau. De nummer drie mag zich gaan opmaken voor twee play-downs tegen de winnaar van de nacompetitie in de eerste divisie.

2015
In 2015 troffen beide ploegen elkaar in zo’n duel. Over twee wedstrijden bleek eredivisionist E&O te sterk voor Borhave. De formatie uit Borne herpakte zich en werd een jaar later kampioen van de eerste divisie. Dit seizoen verbaasde Borhave vriend en vijand door het hoofd boven water te houden in de eredivisie.

Tussenstand degradatiepoule:
1. V&L 3-10
2. Borhave 3-6
3. E&O 3-5
4. Kwiek 3-1

Foto: Tina Kolthof

Advertentie