Skip to main content

Dekker voelt over de grens geen hardheid

Waar veel jonge talenten in hun eerste jaar over de grens tijd nodig hebben aan te passen is het tegenovergestelde waar voor Sarah Dekker (19). De linkspoot voelt zich fijn bij HSG Bensheim/Auerbach.

Advertentie

De transfer van Dekker naar de Bundesliga-club deed een hoop stof opwaaien. “Veel mensen schatten me te jong in. Ik was daar niet bang voor, maar door de vele reacties ga je wel nadenken over je keuze”, reageert Dekker.

“Ik had het gevoel dat ik alles in de eredivisie wel had gezien en spiekte langzaam naar clubs over de grens”, legt de rechterhoekspeelster uit. “Ik heb nooit een kampioenschap gevierd, maar vond wel dat ik op de rechterhoek al heel veel had meegemaakt. Ik wilde niet dat mijn ontwikkeling door in Nederland te blijven stil kwam te staan.”

Geen prater
HSG Bensheim/Auerbach ruimde een plaatsje in voor Dekker. “Een club die er bekend om staat talent de kans te geven in de Bundesliga”, zegt Dekker opgetogen. “Ik was de enige specialist op de hoek, waardoor ik in het begin van het seizoen vaak in de basis begon. Dat ging goed en zo kreeg ik het vertrouwen van de trainer. Ik wilde de kritische mensen laten zien dat ik het aankon en heb het gevoel dat, dat wel is gelukt.”

Advertentie

Dekker heeft weinig praatjes. Volzinnen rollen op gepast tempo over haar tong. “In het begin maakte ik mij zorgen over de taal en lastige dingen als belastingzaken. Al snel kon ik Duits goed verstaan. Bij SEW ben ik nooit een prater geweest en ook bij HSG Bensheim/Auerbach is dat niet het geval. Daarin kan ik me als mens verbeteren.”

Györ
In 18 wedstrijden maakte ze 56 doelpunten. Hardheid over de grens heeft Dekker niet gevoeld.  “Ik ben altijd redelijk onbevangen geweest. Vooral in het veld. Ik heb geen knikkende knieën gehad. Ik heb het erg naar mijn zin in Duitsland. Volgens mij heb ik de juiste keuze gemaakt.”

Het contract van Dekker loopt nog een jaar door. “Ik heb nog niet nagedacht wat de volgende stap kan zijn”, is ze eerlijk. “Ik hoop ooit de Champions League te winnen. Györ vind ik op dit moment een heel vette club. Tot nu toe heb ik in mijn loopbaan weinig tegenslagen gekend. Veel gaat in één rechte lijn omhoog.”

Foto: Tina Kolthof

Advertentie