Skip to main content

Denemarken: Negende zege Odense Håndbold, invalbeurt Schanssema

Het Nederlands getinte Odense Håndbold heeft gisterenavond voor de negende keer in de Deense eredivisie gewonnen. Doelvrouw Bianca Schanssema (foto) mocht in speelronde elf invallen.

Advertentie

Op bezoek bij Ringkøbing Håndbold was de nummer drie op de ranglijst bij rust al zeker van de overwinning (10-20). Uiteindelijk werd het 24-37 voor Odense Håndbold.

WK-ganger Dione Housheer maakte in het uitduel vijf doelpunten en gaf vijf assists. Ook Larissa Nusser (twee goals) en Nikita van der Vliet vonden namens de oranje-witten het net.

Laatste vijf minuten
Ook København Håndbold heeft in een uitwedstrijd uitgehaald. Na 15-16 ging het Horsens van Faye Janson er met 25-37 aan. Namens de bezoekers scoorde Kim Molenaar, afgevallen voor het wereldkampioenschap, twee keer.

In de laatste vijf minuten mocht Schanssema invallen onder de lat van København Håndbold. De pas 18-jarige doelvrouw is in de zomer overgekomen van Quintus. Schanssema pakte twee van de vier ballen van Horsens.

Claudia Rompen
Tevens winst voor Claudia Rompen en Viborg HK. De nummer zes van de Deense eredivisie trok bij Ajax København aan het langste eind: 20-39 (6-21). Rompen, in de vorige speelronde in vorm, kwam maar even tussen de palen en maakte in de staart van de competitiewedstrijd meteen twee stops.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie