Skip to main content

Denemarken: Odense Håndbold blijft winnen, eerste doelpunten Janson

Odense Håndbold heeft ook de eerste competitiewedstrijd in Denemarken gewonnen. Faye Janson maakte afgelopen weekend haar eerste doelpunten voor Horsens.

Advertentie

De Supercup-winnaar in het oranje-wit kende in speelronde één geen enkele moeite met Aarhus United: 42-19. Voor rust werd doelvrouw van Oranje Yara Ten Holte slechts zes keer gepasseerd (20-6).

Namens Odense Håndbold, ook succesvol in de achtste finale van het bekertoernooi, maakte Larissa Nusser (foto) vier goals. Dione Housheer was tegen Aarhus United liefst acht keer aangever van een doelpunt van de thuisploeg. Nikita van der Vliet en Bo van Wetering scoorden ieder drie keer.

Eerste twee
Faye Janson heeft haar eerste doelpunten in de Deense eredivisie gemaakt. De van VOC overgekomen rechteropbouwer kon met haar twee treffers niet voorkomen dat Horsens te kort kwam tegen Viborg HK: 30-29.

Bij laatstgenoemd team maakte Claudia Rompen met succes haar competitiedebuut. Tegen haar vorige werkgever Horsens kwam de Limburgse goalie tot negen stops (33 procent).

Molenaar en Schanssema
Ondanks twee goals van Kim Molenaar heeft København Håndbold het in de openingsronde in de Deense eredivisie niet gered tegen thuisploeg Skanderborg Håndbold: 27-24 (14-15). Net als in de Santander Cup ontbrak aanwinst Bianca Schanssema nog in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht van København Håndbold.

Advertentie