Skip to main content

Denemarken: Odense Håndbold sluit af als derde, vijf goals Molenaar

By 16 november 2023Buitenland, Denemarken, Voorpagina

Odense Håndbold heeft het kalenderjaar achter koploper Team Esbjerg en Ikast Håndbold afgesloten op plaats drie in de Deense eredivisie.

Advertentie

In speelronde twaalf versloegen de oranje-witten SønderjyskE met 29-20. Halverwege was de marge als zes in het voordeel van Odense Håndbold (15-9).

WK-ganger Dione Housheer was bij tien goals van de thuisploeg betrokken. De rechteropbouwer scoorde zelf drie keer en was zeven maal de aangever van een treffer van Odense Håndbold. Het verschil met lijstaanvoerder Team Esbjerg is vier punten.

Vijf doelpunten
In januari 2024 kan Odense Håndbold pas weer iets aan de kloof doen, want de aankomende weken ligt de Deense eredivisie in verband met het WK stil. Vlak voor de winterstop heeft ook Kim Molenaar (foto) van zich laten horen.

Advertentie

In het tenue van København Håndbold maakte de Noord-Hollandse gisteravond vijf doelpunten. De formatie uit de hoofdstad rekende af met Aarhus United. Het werd 32-24 (16-8) voor København Håndbold dat zesde staat in Denemarken.

Rompen en Janson
Viborg HK volgt op plaats zeven. De ploeg waar Claudia Rompen onder de lat staat moest in speelronde twaalf de punten laten aan het lager geklasseerde Ringkøbing Håndbold. In de met 30-33 verloten pot kwam Rompen tot zes stops (23 procent).

Tot slot: ook geen punten voor het Horsens van Faye Janson. Ondanks twee goals van de van VOC overgekomen rechteropbouwer verloren de geel-zwarten van Skanderborg Håndbold. Na 13-16 bij rust werd het 33-30 voor de thuisploeg. Horsens gaat als nummer twaalf de winter in.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie