Skip to main content

Denemarken: Odense Håndbold wint topper, ook zege Molenaar en co

Odense Håndbold heeft uitstekende zaken gedaan in kampioenspoule B van de Deense eredivisie. De oranje-witten toonden gisteravond veerkracht en versloegen Ikast Håndbold.

Advertentie

Odense Håndbold scoorde op eigen vloer één keer vaker dan de concurrent. Het werd na een bijzonder uur 28-27.

De eerste helft was Ikast Håndbold nog de bovenliggende partij. Na 10-17 halverwege maakte Odense Håndbold, bij de laatste acht van de Champions League, de eerste zeven goals van de topper (17-17). Bij 28-25 was het verschil tussen beide teams drie treffers.

Housheer en Van Wetering
Oranjedames Dione Housheer (foto, drie doelpunten) en Bo van Wetering (twee) vonden namens de thuisploeg het net. Eerstgenoemde gaf ook drie assists. Vanaf de zomer spelen Housheer en Van Wetering beiden voor het Hongaarse Györ.

Door de thuisoverwinning gaat Odense Håndbold alleen aan de leiding in kampioenspoule B. Het verschil met Ikast Håndbold is drie punten geworden: zeven om vier.

Advertentie

31-38
Het København Håndbold van landgenoten Kim Molenaar en Bianca Schanssema is in speelronde drie van de play-offs op gelijke hoogte met Ikast Håndbold gekomen. De club uit de hoofdstad trok op bezoek bij Viborg HK, waar Claudia Rompen op de bank bleef, aan het langste eind: 31-38 (19-21).

Namens København Håndbold zette Kim Molenaar, afgelopen weekend nog met Oranje op het OKT in Torrevieja, haar beide schotpogingen om in een goal. In de slotfase mocht ook Schanssema even invallen. De jeugdinternational stopte meteen twee ballen.

Titelhouder Team Esbjerg
In kampioenspoule A gaan titelhouder Team Esbjerg en Nykøbing, de volgende club van linkerhoekspeler Zoë Sprengers, met respectievelijk zes en vijf punten aan kop.

Foto: FotoReza

Advertentie