Skip to main content

Denemarken: Verrassing Horsens van Janson, Odense Håndbold blijft volgen

By 11 januari 2024Buitenland, Denemarken, Voorpagina

In speelronde veertien in Denemarken: een stunt van het Horsens van nieuweling Faye Janson (foto), Kim Molenaar trefzeker voor København Håndbold en Odense Håndbold wint weer.

Advertentie

Door Viborg met 31-28 (16-13) te verslaan mag Horsens even naar boven kijken. Rechteropbouwer Janson, in de zomer overgekomen van landskampioen VOC, scoorde één keer voor de thuisploeg. Namens de verliezende partij kwam Claudia Rompen tot zeven stops (31 procent) tegen haar vorige club.

Horsens stijgt naar plaats twaalf. Na de reguliere competitie spelen de nummers negen tot en met dertien play-downs. De hekkensluiter, op dit moment Ajax København, zakt direct af.

Ook punten voor subtopper København Håndbold. In de Deense hoofdstad werd het met Skanderborg Håndbold op bezoek 35-29. Landgenoot Molenaar maakte drie goals en ook Bianca Schanssema kwam op de vloer. In korte tijd kwam de jonge doelvrouw tot twee stops voor de nummer zes op de ranglijst.

Odense Håndbold houdt gelijke tred met koploper Team Esbjerg en Ikast Håndbold. Bij Aarhus United werd het 23-32 (9-15) voor de Champions League-deelnemer. Larissa Nusser (vijf goals), Dione Housheer (vier treffers en drie assists) en Bo van Wetering werkten zich namens Odense Håndbold op het wedstrijdformulier.

De nummer drie van eredivisie in Denemarken speelt aankomend weekend een topduel op eigen vloer. In het kampioenenbal komt groepshoofd Györ langs.

Foto: FotoReza

Advertentie