Skip to main content

Denemarken: Zeges Odense en Horsens, Van der Vliet op schot

By 23 februari 2023Buitenland, Denemarken, Voorpagina

Zeges gisteravond in Denemarken voor koploper Odense Håndbold en het Horsens van landgenoten Tamara Haggerty en Claudia Rompen.

Advertentie

Op bezoek bij Aarhus United trok de nummer één van de Deense eredivisie aan het langste eind: 23-30. Bij rust stond Odense Håndbold al vier goals voor (11-15).

28-29
Met vijf uit zes was Bo van Wetering (foto) de meest productieve Nederlander bij de gasten. Ook Dione Housheer (vier doelpunten), Kelly Vollebregt (drie) en Lois Abbingh (twee) scoorden namens Odense Håndbold.

Spannender was het bij Nykøbing – Horsens. Na een uur waren het de gasten die met de twee punten aan de haal gingen: 28-29. Vijf tellen voor het eind maakte Horsens, waar Haggerty één maal het net vond, de winnende.

Zeven doelpunten
Tevergeefs kwam Nikita van der Vliet tot zeven doelpunten. In de zomer ruilt de international Nykøbing in voor Odense Håndbold. Over een week laat Van der Vliet zich in het tenue van de nationale ploeg in Eindhoven zien wanneer de Golden League start.

De reguliere competitie in Denemarken telt nog vijf speelrondes. In de lente strijdt de top-8 om de titel die in handen van Odense Håndbold is.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie