Skip to main content

“Ik denk niet dat je ons moet afschrijven”

By 18 januari 2017BENE-league, Voorpagina

Met vier winstpartijen in zeventien duels is het seizoen van Targos/Bevo op z’n zachtst gezegd matig te noemen. Het loopt stroef bij de finalist van vorig seizoen. Toch vindt Bevo-speler Sonni de Jonge het geen verloren seizoen.

Advertentie

“We moeten de best mogelijk eindpositie bemachtigen”, is De Jonge stellig. Met vijf resterende duels in de BENE-League en de kampioenspoule in het verschiet hopen de blauw/gelen nog een plaatsje te stijgen. “Het gaatje met Volendam is drie punten. Wij hopen te stijgen. Dan komen we theoretisch in een meer gunstige poule tijdens de play-offs.”

“Wij hopen te stijgen”

Wanneer de Panningers als vierde Nederlandse club in de grensoverschrijdende eindigen treffen ze de nummer zes en een eredivisieclub in de kampioenspoule. Virtueel komen De Jonge en Bevo bij stijging KWS/Quintus en AES/Arnhem tegen. “Maar dan moeten we boven Volendam komen”, legt de rechterhoekspeler uit. “Het is haalbaar. De laatste wedstrijd van het seizoen komen ze nog naar ons.”

Belgische broodhandballers
Zaterdagavond, tijdens de herstart van de BENE-League, kan de formatie van Harold Nusser de eerste slag slaan. Koploper Callant Tongeren komt op bezoek. “De Belgische clubs zijn heel sterk”, vertelt de 24-jarige fysiotherapeut. “Ze kunnen spelers behouden, dat maakt ze heel stabiel. In België verdien je als handballer een beetje meer. Als je een mooi contractje hebt kun je er van leven en op mooi niveau spelen. In Nederland moet je dan naar het buitenland.”

Advertentie

“Ze kunnen spelers behouden, dat maakt ze heel stabiel”

Ondanks de tiende plaats houdt De Jonge vertrouwen in zijn ploeg. “We hebben te maken gehad met blessures. Maar gaan in het nieuwe jaar knokken”, is de linkspoot optimistisch. “Iedereen is verbaast dat Bevo het slecht doet. Dario Polman en Bart van Ravensbergen zijn vertrokken. Misschien is hun vertrek een beetje onderschat. Maar we hebben genoeg kwaliteit dat op te vangen. Het moet gaan draaien.”

Goed gevoel
Om 20:00 klinkt het fluitsignaal van het duel tegen de Belgische koploper. In maart starten de play-offs. “Het is zaak de laatste duels in de BENE-League goed te spelen”, besluit De Jonge. “Zodat je met een goed gevoel naar de kampioenspoule gaat. Het liefst een plaatsje hoger in de BENE-League. Ik denk niet dat je ons moet afschrijven. De finale kunnen we halen.”

Foto: FotoReza

 

Advertentie