“Ik denk dat we rijp zijn voor het kampioenschap”

By 20 september 2016Duitsland, Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Met vier Nederlandse speelsters leunt het Duitse SG BBM Bietigheim op de Hollandse school. Morgenavond treft de Bundesliga-club BVB Dortmund Handball in eigen huis. Volgens hoekspeelster Martine Smeets mag er wat verwacht worden van de Zuid-Duitse topclub.

Advertentie

Vorig seizoen deed de club van Smeets, Wester, Visser en Malestein lang mee in de strijd om de titel. Uiteindelijke haakte de ploeg af en eindigde het vierde in de Bundesliga. “Vorig jaar hadden we grotendeels een nieuwe ploeg”, verklaart Martine Smeets. “Dit seizoen zijn we verder”.

“Ik vind dat je dat ook moet durven uitspreken”

In de zomer van 2015 maakte de hoekspeelster, samen met keepster Tess Wester, de overstap van Thüringer HC naar SG BBM Bietigheim. In haar tweede seizoen in het blauw en wit gokt Smeets op meer. “Je zag het al in de eerste wedstrijd van het seizoen. Tegen Celle. We zijn verder. We willen net als vorig seizoen iedere wedstrijd winnen. Als dat lukt, dan ben je kampioen. Ik vind dat je dat ook moet durven uitspreken. Ik denk dat we rijp zijn voor het kampioenschap”.

BVB Dortmund Handball
Na een succesvol Europees weekend komt het BVB Dortmund Handball van Mandy Burrekers en Harma van Kreij op bezoek. “Vorig seizoen hadden we het heel lastig tegen Dortmund”, herinnert de 26-jarige Overijsselse zich. “Thuis speelden we gelijk en uit wonnen we met twee punten verschil, geloof ik. Het is een lastig team om tegen te spelen. Maar wij hebben ook een goede ploeg!”.

Advertentie

“Ik wil nog belangrijker worden”

De oud-speelster van Stevo, E&O en Dalfsen kampt met lichte klachten, maar is speelklaar. “Ik wil nog belangrijker worden”, is ze duidelijk. “Ik hoor inmiddels bij de ‘oudere’ speelsters. Hoop dat ik genoeg ervaring heb om het team verder te helpen”. Woensdag klinkt het eerste fluitsignaal om 20:00.

Handbal Inside Magazine
In de eerste editie van het Handbal Inside Magazine komt Martine Smeets ruimschoots aan het woord over de handbalzomer in Rio de Janeiro. De hoekspeelster uit Geesteren is eerlijk over de Olympische Spelen, waar Oranje vierde eindigde. “We hadden allemaal het gevoel dat we iets moois neer konden zetten. Ik wil niet zeggen dat we niet trots zijn onze prestatie, maar er had meer ingezeten”.

Door: Stijn Steenhuis
Foto: FotoReza

 

Advertentie