Skip to main content

Derde club in Duitsland voor Hoitzing

Marloes Hoitzing (23) ruilt Neckarsulm SU na een seizoen alweer in. De rechteropbouwer sluit in de zomer aan bij een competitiegenoot.

Advertentie

BSV Sachsen Zwickau wordt de derde club in Duitsland van Hoitzing. De Drentse, die in eigen land in de eredivisie voor E&O en V&L speelde, droeg tussen 2020 en 2023 het tenue van VfL Oldenburg.

Zeer aantrekkelijke club
“Zwickau is voor mijn verdere ontwikkeling een zeer aantrekkelijke club en ik kijk dan ook uit naar deze nieuwe uitdaging. Met Norman Rentsch krijg ik een coach die mij kan helpen beter te worden”, aldus Hoitzing op de website van haar nieuwe club. BSV Sachsen Zwickau staat op plaats elf in Duitsland.

Coach Rentsch over de komst van de linkspoot: “Na het vertrek van Diana Magnúsdóttir was een linkshandige speelster voor ons heel belangrijk. We zijn erg blij dat Marloes voor Zwickau heeft gekozen.”

Nooitmeer en Verbraeken
Eerder maakten landgenoten Sharon Nooitmeer (Thuringer HC) en Amber Verbraeken (HSG Blomberg-Lippe) hun vertrek bij Neckarsulm SU, de nummer laatst in de Bundesliga, bekend. Annefleur Bruggeman heeft wel bij de donkerblauwen verlengd.

Foto: FotoReza

Advertentie