Derde EK-nederlaag op rij voor Oranje

By 19 januari 2024Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Na Zweden en Denemarken heeft Nederland op het EK ook voor Noorwegen moeten buigen. Door de 35-32 nederlaag in Hamburg slinken de kansen voor Oranje op een startbewijs voor het OKT.

Net als in de voorgaande twee EK-wedstrijden maakte de nationale ploeg lang indruk. Halverwege stond Nederland zelfs met 16-18 voor.

In de eerste veertig minuten vonden onder andere achtvoudig doelpuntenmaker Rutger ten Velde, Lars Kooij – vijf maal raak – en Niels Versteijnen (foto) makkelijk het net. Linkeropbouwer Dani Baijens maakte de 21-21.

Kristian Sæverås
Daarna begon Nederland missers te produceren. Noorse goalie Kristian Sæverås groeide uit tot uitblinker in Noord-Duitsland. Bij 28-24 leek het gedaan met de spanning in de groepswedstrijd. Leek, want vijf minuten voor tijd tekende captain Bobby Schagen met zijn vierde voor de 30-28.

In de slotminuten stuurde bondscoach Staffan Olsson al zijn verdedigers naar voren. Van dichtbij verschalkten Kent Robin Tønnesen en Sander Sagosen Nederlandse doelman Bart Ravensbergen.

Zondagmiddag om 15:30
Door het derde verlies op rij op het EK blijven de Oranjemannen op nul punten in hoofdgroep 2 staan. Naast de halve finale is ook de wedstrijd om plaats vijf/zes uit zicht.

Op zondagmiddag treft Nederland om 15:30 Slovenië. De nationale ploeg sluit de hoofdfase van het Europees kampioenschap dinsdagmiddag af tegen Portugal dat eerder vandaag met 30-33 won van Slovenië.