Derde plaats Jong Oranje in Parijs, Schanssema valt op

By 15 april 2024Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Twee maanden voor het wereldkampioenschap is Jong Oranje afgelopen weekend derde geworden op een oefentoernooi in de Franse hoofdstad Parijs.

Jong Oranje opende het vierlandentoernooi vrijdag met een gelijkspel. Tegen Roemenië, ook in de groepsfase van het WK de tegenstander, maakte rechteropbouwer van Kwiek Paris Scholten vlak voor de zoemer de 33-33 (15-14).

Duidelijk verlies tegen winnaar
Ook tegen Zweden kwam de nationale jeugdploeg niet verder dan een remise. Een achterstand bij rust (8-13) maakte Nederland al na vijf minuten in de tweede helft goed: 15-15. Na de 25-25 van linkerhoekspeelster Loïs van Vliet werd er in Parijs niet meer gescoord.

Tegen het thuisland ging de formatie van invalcoaches Pascal Lucassen, jeugdbondscoach Ricardo Clarijs scoorde met de A-ploeg in Torrieveja een Olympisch ticket, en assistent Patrick Jordaan gisterenmiddag duidelijk ten onder: 31-20 (16-14). Zo eindigde Jong Oranje op plaats drie terwijl het goud in Frankrijk bleef.