Skip to main content

Derde plaats Quintus geeft glans aan vertrek zes speelsters

Zeven keer speelden de handbalsters van Virto/Quintus dit seizoen tegen V&L. In de reguliere competitie, de kampioenspoule, de beker en voor de derde plaats. Alle duels werden door de ploeg van coach Alex Curescu gewonnen. Ook zaterdag pakte de Heulse club de overwinning, al was het met 30-29 kantje boord.

Advertentie

Zo eindigde een merkwaardig seizoen toch nog positief. Het ontslag van trainer Lauwen, de onverwachte terugkeer midden in het seizoen van Curescu, de verloren bekerfinale en het missen van de finale om de landstitel. Het maakte de stemming er de afgelopen weken niet vrolijker op. Maar eind goed, al goed met de derde plaats, hoewel die toch werd beschouwd als een doekje voor het bloeden.

De overwinning gaf wél meer glans aan het vertrek van de zes speelsters. Keepster Marieke van der Wal stopt, hopelijk nog met een ticket voor Oranje naar RIO. De andere doelverdedigster, Rinka Duijndam, gaat samen met Delaila Amega en Tamara Haggerty haar geluk beproeven in Duitsland. Carmen Riepe en Lisa Bos houden het voor gezien in het eerste team. Het sextet werd gloedvol toegesproken door PR-functionaris Adri van der Wal. Behalve dan haar eigen dochter Marieke. Zij ontving mooie woorden van bestuurslid Henri Reijgersberg, die haar dertigjarige handballoopbaan roemde.

De wedstrijd was niet het beste kijkspel van dit seizoen, maar de beide teams maakten er na een slopende competitie het beste van. Quintus won, maar ook V&L kreeg de complimenten voor het snelle en verfrissende spel. Tot aan de laatste seconden viel de winnaar niet te voorspellen. De Limburgse ploeg opende furieus met 5-7, 7-10 (na een kwartier) en 10-12. Vlotte combinaties en veel wisselingen in de aanvallende acties sierden het spel van coach Maurice Janssen. Toch lukte het Quintus bij de rust de stand via een 15-13 voorsprong weer gelijk te trekken naar 15-15. Vooral Nicole van Meteren liet in die fase haar kwaliteiten zien met een aantal knappe acties.

Advertentie

Na het wisselen was de thuisclub steeds aan de winnende hand. Bij 20-17, door een serie fraaie doelpunten van Daisy Hage, leek Quintus de beslissende kloof te slaan. Maar het nooit opgevende V&L kwam even makkelijk weer op 21-21. Bij 23-21 hetzelfde verhaal. Wéér werd het gelijk (25-25), waarna zich een spannende slotfase ontwikkelde. Vijf minuten voor tijd pakte de Limburgse ploeg zelfs nog een 27-28 voorsprong. Maar in de laatste minuten waren het Tessa van Zijl, Daisy Hage en Tamara Haggerty (fraai aangespeeld door Hage) die toch nog voor de 30-29 overwinning zorgden.

Doelpunten Quintus: Daisy Hage (10), Tessa van Zijl (5), Anouk Zwinkels (5), Iva van der Linden (4), Tamara Haggerty (3), Nicole van Meteren (2) en Lisa Bos.

Doelpunten V&L : Maxime Drent (5), Milou Janssen (5), Diana Terwint (4), Linda Greven (4), Bo Limpens (4), Rosanne Beijers (4), Nele Antonissen (2) en Kalia Klomp.

Scheidsrechters (****) : De arbiters André Hommen en Marco Remmerswaal floten een prima wedstrijd. Ze waren alert en zagen vrijwel alles. Ze lieten zich niet beïnvloeden door de reacties van de kant. Direct vanaf het begin zetten zij de toon met een goede strafopbouw. Ook voor dit koppel een mooi einde van een zwaar seizoen.

Door: Peter Lotman, AD HAAGSCHE/WESTLANDSE COURANT
Foto: Ilja Vlietstra
 

Advertentie

Join the discussion 3 Comments