Skip to main content

Deze 22 spelers van Oranje U24 worden in de gaten gehouden

Bondscoach Staffan Olsson heeft 22 spelers uitgenodigd onder de noemer ‘Oranje U24’ samen te komen. Deze spelers hikken tegen de A-ploeg aan.

Advertentie

Op 11 en 12 juni komt Oranje U24, of ook wel de Development Group, samen op Papendal. “Het is erg fijn om de jongens live in actie te zien, advies te geven en om samen te trainen. Het is op deze manier makkelijker om ze in de gaten te houden”, aldus Olsson.

“Als ze in het Nederlands team komen, kennen ze mij en Wai al en weten ze meer over onze filosofie, dekking en aanval”, vervolgt de Zweed. “Het wordt op deze manier toegankelijker om de overstap naar het A-team te maken. Ik hoop ook dat de trainingen de jongens inspiratie en nieuwe motivatie geven.”

Naast bekendere namen als Niko Blaauw, Kaj Geenen en Janik van Zundert zijn ook talenten uitgenodigd. Zo melden onder andere eredivisionisten Daan van Vliet (WHC/Hercules, foto), Marek Skwarcynski (E&O) en Tido Bierkens (Tachos) zich volgende maand bij Oranje U24.

Advertentie

Olsson: “Er zijn veel talenten die rondlopen in de Nederlandse competitie. Het is een goed platform om jonge spelers op te leiden. De competitie is stappen in de juiste richting aan het zetten.”

Selectie Oranje U24:
Kyan van Berlo – LIONS
Tido Bierkens – Tachos
Niko Blaauw – VfL Lübeck-Schwartau
Tim Claessens – Achilles Bocholt
Anes Devedzic – E&O
Destin van Dijk – Bevo
Jens Dijkstra – LIONS
Jur Eussen – LIONS
Kaj Geenen – VfL Lübeck-Schwartau
Sjors Hoogenberg – Volendam
Emiel Hoogland – Hurry-Up
Odirin Jerry – Achilles Bocholt
Martijn de Jong – Aalsmeer
Martijn Kleijkers – LIONS
Lars Kooij – TV Emsdetten
Evan de Lange – Volendam
Lou Peters – BFC
Jorick Pol – Hurry-Up
Marek Skwarcynski – E&O
Sander Visser – HSG Nordhorn-Lingen
Daan van Vliet – WHC/Hercules
Janik van Zundert – Bevo

Foto: FotoReza

Advertentie