Skip to main content

Deze 8 topspelers keren niet meer terug binnen de lijnen

By 10 juni 2024Voorpagina

Het seizoen zit erop. Deze acht topspelers uit eigen land keren niet meer terug binnen de lijnen.

Advertentie

Tessa van Zijl (foto)
Ook Van Zijl zwaait af met een beker. De 28-jarige linkspoot, meerdere interlands, won onlangs met Elche uit Spanje de EHF European Cup.

Dylan Vossen
Vossen heeft afscheid genomen in stijl. In zijn laatste wedstrijd veroverde de lepe Limburger met het Belgische Sporting Pelt de landstitel.

Jasper Adams
De linkeropbouwer van LIONS pakte dit seizoen de Supercup, maar moest de schaal aan Aalsmeer laten. Adams, die ook actief was op een EK en wereldkampioenschap, speelde over de grens voor Initia Hasselt en TV Emsdetten.

Claudia Rompen
De voormalig Oranjedame stopt op 27-jarige leeftijd. Het afgelopen jaar maakte Rompen in haar zevende seizoen in Denemarken onder de lat bij Viborg HK indruk.

Advertentie

Patrick Miedema
Na twee seizoenen in de BENE-League zegt ook Miedema vaarwel. De oud-international was tussen 2012 en 2022 in het rood-wit van HSG Nordhorn-Lingen het meest succesvol.

Yvette Broch
Medailles met het Nederlands team en onlangs namens het Hongaarse Györ de Champions League. Na veel hoofdprijzen neemt cirkelspeelster Broch toch echt afscheid.

Ephrahim Jerry
Kon in zijn slotjaar Volendam niet aan een prijs helpen: Jerry. De 28-jarige Noord-Brabander speelde over de grens voor Sporting Pelt, het Zwitserse Kadetten Schaffhausen en Tremblay uit Frankrijk en gaat zich nu op zijn maatschappelijke carrière richten.

Dionne Visser
Als nummer twee van de Bundesliga stopt Visser. De cirkelspeelster, ze stond bij Manu Mayonnade op de radar voor Oranje, kwam in het tenue van HSG Bensheim/Auerbach afgelopen jaar nog uit in de EHF European League.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie