Skip to main content

Deze frisse gezichten zie je morgenavond in Almere

Een ‘Talent Team’ sluit voor Nederland morgenavond de EK-kwalificatiereeks af. Deze frisse gezichten kun je in Almere zien.

Advertentie

Het B-team telt zestien speelsters. Kim Molenaar, cirkelspeler Pipy Wolfs en Loïs van Vliet hebben al eens op een eindtoernooi voor de Oranjedames gespeeld.

Landskampioen VOC levert naast Van Vliet nog eens vijf internationals af. Judith van der Helm, Daphne Luchies en Alieke van Maurik droegen al eens het tenue van de nationale ploeg. Zij debuteerden een jaar geleden tegen Zweden B.

Vanuit Duitsland
Romée Maarschalkerweerd (foto) en doelvrouw Nikki van der Vorst gaan tegen Finland, nummer laatst in de EK-kwalificatiegroep, op voor hun debuut in het A-team. Andere doelvrouw van het ‘Talent Team’ is de 19-jarige Bianca Schanssema die afgelopen zomer voor København Håndbold koos.

Advertentie

Vanuit Duitsland zijn Sarah Dekker (HSG Bensheim/Auerbach), Sharon Nooitmeer (Neckarsulm SU), Djazzmin Trabelsi en Isa Ternede (beiden Füchse Berlin) aangesloten. Waar laatstgenoemde een transfer naar Buxtehuder SV gaat maken, heeft Trabelsi – voormalig speelster van VZV – haar volgende club nog niet bekend gemaakt.

HC Groot Venlo
Romé Steverink zou het huidige seizoen starten bij HC Groot Venlo, maar koos in augustus 2023 toch voor het avontuur in Noorwegen bij Molde. Sharon Grummel en Lisanne Kruijswijk (foto) dragen wel het blauw-wit van de Limburgers. Het duo was een week geleden al in het Topsportcentrum in Almere voor de bekerfinale tussen HC Groot Venlo en VOC.

Nederland – Finland begint morgenavond om 18:00. Oranje is reeds geplaatst voor het eindtoernooi. Ziggo Sport zendt de pot uit op het open kanaal.

Lees ook: Via ‘Talent Team’ naar het OKT? Nog één plekje over in het vliegtuig

Foto: Tina Kolthof

Advertentie