Skip to main content

Deze landgenoten laten zich in de EHF European League zien

By 23 juli 2023Buitenland, Voorpagina

Deze landgenoten laten zich vanaf september in het tweede bekertoernooi van Europa zien: de EHF European League.

Advertentie

Aanwinst Pam Korsten en JDA Dijon-doelvrouw Kristy Zimmerman zijn de enige Nederlanders die zich in de eerste ronde moeten melden. Als cupfighter heeft de Duitse club van eerstgenoemde VfL Oldenburg zich voor de EHF European League geplaatst. VfL Oldenburg is aan PAOK uit Griekenland gekoppeld en Zimmerman treft HK Molde Elite.

Ook Borussia Dortmund en Neptunes de Nantes
De meeste teams stromen in de tweede en laatste kwalificatieronde in. Zo ook København Håndbold (Kim Molenaar en Bianca Schanssema), Borussia Dortmund (Tess Wester, Zoë Sprengers en Harma van Kreij), Neptunes de Nantes (Kelly Vollebregt), HSG Bensheim/Auerbach (Dionne Visser, Sarah van Gulik, Sarah Dekker en Helen van Beurden), Chambray Touraine (Laura van der Heijden) en Banik Most (Ellen Janssen).

Een interessant affiche in de tweede ronde is Chambray Touraine – Banik Most. Oranjedame Van der Heijden versus doelvrouw Janssen. Als VfL Oldenburg PAOK over twee wedstrijden weet te verslaan wacht competitiegenoot in de Bundesliga HSG Bensheim/Auerbach.

Nathalie Hendrikse
Het Thüringer HC van Nathalie Hendrikse, de Duitse runner-up haalde vorig seizoen de Final4 van het bekertoernooi, is al zeker van de groepsfase. Het topteam slaat net als voormalig finalist Nykøbing, CS Gloria 2018 en Motherson Mosonmagyarovari KC de kwalificatiefase over.

Foto: Dan Eugen Nielsen

Advertentie