Skip to main content

Deze speelsters ontbreken op de Olympische Spelen

Bondscoach Per Johansson heeft zijn ploeg voor de Olympische Spelen teruggebracht tot zestien. Deze speelsters ontbreken in Parijs.

Advertentie

Yvette Broch
Waar de cirkelspeelster eind vorig jaar op het EK nog inviel voor de geblesseerde Merel Freriks, zal Broch in Frankrijk niet te zien zijn. Ook drie jaar geleden in Tokio ontbrak ze op de Olympische Spelen. Zo zit de carrière van Broch er na Final4 van de Champions League op.

Kelly Vollebregt (foto)
Vollebregt heeft de concurrentiestrijd van Nathalie Hendrikse verloren. In de EK-kwalificatieduels met Tsjechië kreeg laatstgenoemde de kans en Johansson heeft de aanstaande rechterhoekspeelster van Borussia Dortmund buiten de wedstrijdgroep gehouden. In 2021 in Japan was Vollebregt reserve.

Pipy Wolfs
Cirkelspeelsters Nikita van der Vliet en Tamara Haggerty kunnen hun koffers voor Parijs pakken en daarmee zijn de kansen van Wolfs verkeken. Bij haar kan de focus na winst van de EHF European Cup op haar nieuwe club: het Hongaarse Mosonmagyaróvár.

Tess Lieder
De wereldkampioen heeft bedankt. Al werd Lieder op het laatste grote eindtoernooi, het EK in december 2023, ook al naar de tribune verwezen. Positiegenoten Yara ten Holte en Rinka Duijndam zijn de twee keepers in de selectie voor de Spelen.

Harma van Kreij
Van Kreij was al even van de radar van Johansson verdwenen en staat ook niet op de lijst met zestien Oranjedames. De slimme opbouwer heeft haar laatste wedstrijd voor Borussia Dortmund gespeeld. Het is onbekend waar Van Kreij naar de zomer te zien is.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie