Skip to main content

Deze sterren ontbreken op het EK

By 1 november 2022Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Op vrijdag start het Europees kampioenschap. Deze sterren ontbreken op het eindtoernooi in Noord-Macedonië, Slovenië en Montenegro.

Advertentie

Oranje speelt al een tijdje zonder Lois Abbingh (foto), de zwangere Tess Wester, Larissa Nusser en aanvoerder Danick Snelder. Laatstgenoemde twee zijn net als Camila Micijevic van Kroatië en de Deense Mia Rej op de weg terug van een knieblessure. Zo gaan Kim Molenaar, Maxime Struijs, Pipy Wolfs en zelfs Yara ten Holte op voor hun EK-debuut.

Ook bij titelhouder Noorwegen ontbreekt een aantal basiskrachten. Net als Wester zijn ook Camilla Herrem cirkelspeelster Kari Brattset Dale en Sanna Solberg-Isaksen in verwachting. Opbouwer van Györ Veronica Kristiansen is geblesseerd. Op de Golden League stoeide de Europees kampioen met de vorm. Nederland trok tegen Noorwegen met 24-33 aan het langste eind.

Glauser en Nocandy
Groepsgenoot van Nederland Frankrijk opent de jacht op de Europese titel zonder doelvrouw Laura Glauser. De goalie van CSM Bucuresti ontbreekt door een blessure ook al enige tijd in de Champions League. Tevens spelmaker Méline Nocandy is niet fit op het EK te verschijnen.

Net als Wester is ook positiegenoot Dinah Eckerle in verwachting. Zo kan Duitsland, dat in groep D uitkomt en daarmee in de hoofdfase met Oranje kan kruizen, geen beroep op de eerste keepster doen. Al maakt Catherine Filter in haar debuutseizoen voor København Håndbold in Denemarken veel indruk.

Roemenië
Oranje opent het kampioenschap zaterdagavond tegen Roemenië. Cristina Laslo, Daria Bucur, Anca-Georgiana Miticus, Madalina Zamfirescu, Denisa Stefania Sandru, Alina Ilie zijn er bij de eerste opponent van de formatie van Per Johansson niet bij.

Foto: FotoReza

Advertentie