Skip to main content

Deze vier ploegen vechten tegen degradatie uit de eredivisie

Waar de top-8 zich vanaf zaterdagavond bezig gaat houden met de strijd om de landstitel, zijn vier eredivisieclubs veroordeeld tot de play-downs. Één ploeg zakt vanuit de degradatiepoule af naar de eerste divisie.

Advertentie

Als nummer negen van de eredivisie start DSVD met de meeste bonuspunten: drie. Waar nummer acht op de ranglijst V&L de reguliere competitie afsloot met zeventien punten, kwamen de Overijsselaars – die tussentijds afscheid hebben genomen van trainer/coach Tim Bloemen – vier punten tekort voor de play-offs.

Het Volendam van scheidend hoofdtrainer Zsigmond Makay heeft één bonuspunt minder dan DSVD. De oranje-zwarten willen dolgraag eredivisionist blijven, want vanaf de zomer staat wereldkampioen Debbie Bont in Noord-Holland voor de groep.

Aanstaande zaterdagavond ontvangt Volendam hekkensluiter E&O. De Emmenaren, die een jaar geleden als nummer zeven van de eerste divisie promoveerden, wonnen in de reguliere competitie slechts één wedstrijd. Bij degradatieconcurrent PSV werd het in januari 20-23 voor de ploeg waar Jan Gerald Mulder halverwege het stokje heeft overgenomen van de Deen Henrik Bergholt.

Tussenstand degradatiepoule:
1. DSVD 0-3
2. Volendam 0-2
3. PSV 0-1
4. E&O 0-0

Programma 16 maart:
19:00 Volendam – E&O
20:30 DSVD – PSV

De laatste speelronde van de de play-downs is op 11 mei. Waar de nummer twaalf degradeert, plaatsen de nummers negen en tien zich rechtstreeks voor de achtste finale van de beker.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie