Skip to main content

Deze acht uitblinkers uit de BENE-League vormen de basisopstelling van de redactie

By 16 december 2023december 27th, 2023BENE-league, Competities, Voorpagina

Met het EK in aantocht staat de BENE-League na zestien speelrondes langer dan een maand stil. Tijd om terug te blikken op de seizoenshelft in 2023. De redactie heeft een basisopstelling met spelers van de zes Nederlandse deelnemers gemaakt.

Advertentie

Doelman: Bjorn Brachten (Houten, foto boven)
Ondanks veel tegendoelpunten en weinig punten voor promovendus Houten toch een plekje in dit overzicht voor de goalie van Utrechters. Zeker in de eerste twee competitiemaanden maakte Brachten, die eerder bij LIONS en E&O onder de lat stond, een verrassende indruk.

Linkerhoek: Goncalo Gracio (Hurry-Up)
De snelheid van de Portugees was in de BENE-League al bekend, maar dit seizoen heeft Gracio zich ook vanaf zeven meter bewezen. De linkerhoek mag zich de topscorer van Hurry-Up noemen en bleef in dit lijstje positiegenoot Donny Vink nipt voor.

Linkeropbouw: Tim Roefs (Volendam)
Roefs is vaker dan eens belangrijk als doelpuntenmaker bij Volendam. Op 23-jarige leeftijd heeft de krachtige Noord-Brabander al laten zien in de beslissende slotminuten om te kunnen gaan met balbezit.

Advertentie

Middenopbouw: Vaidas Trainavicius (Aalsmeer, foto onder)
De levensverzekering van de nummer vijf in de competitie. Als spelbepaler helpt Trainavicius Aalsmeer wanneer de nood hoog is. De Litouwer gaat in de strijd om de Final4 nog een grote rol voor de Noord-Hollanders spelen.

Cirkel: Evert Kooijman (Volendam)
Koel in de afronding en een ‘no-brainer’ voor trainer/coach van Volendam Geert Hinskens. Kooijman, die met Achilles Bocholt al eens de BENE-League won, krijgt op de lijn de voorkeur boven de hard werkende Martijn Kleijkers van LIONS.

Rechteropbouw: Kobe Serras (Bevo)
De beste speler van de Panningers. Voor zijn blessure was Serras met zijn gevaarlijke linkerpoot heel waardevol voor Bevo. Trainer/coach Hans van Dijk en ook de Belgische nationale ploeg kunnen niet wachten op de terugkeer van de handige rechteropbouwer.

Rechterhoek: Rob Schmeits (LIONS)
Een van de topschutters van de BENE-League is de penaltynemer van de Nederlands kampioen. Ook vanuit de rechterhoek én in de break-out maakt Schmeits een zekere indruk in het tenue van nummer vier LIONS. Heel moeilijk van het scoren te houden.

Coach: Fred Michielsen (LIONS, foto onder)
De keuze is niet op Hinskens, maar de oefenmeester van de fusieclub uit Sittard gevallen. Vanuit de eredivisie voor vrouwen kwam Michielsen bij LIONS voor de groep en na elf speelrondes stonden Ivo Steins en co bovenaan. Ook heeft Michielsen al een Supercup op zak.

Net niet in het overzicht: Jordy Baijens (Volendam), Nils Idema (Houten), Boris Tot (Hurry-Up), Sybren Stijweg (Bevo), Jasper Adams (LIONS) en Wai Wong (Aalsmeer).

Foto: FotoReza

Advertentie