Skip to main content

DFS Arnhem-doelman Hazewinkel durft nog niet te dromen

Eredivisiekoploper DFS Arnhem kan dit seizoen rekenen op het keepersduo Mark Majdan/Robin Hazewinkel. De Twent van de twee reist vier keer per week langer dan een uur naar de Gelderse hoofdstad om zijn sportieve plafond te ontdekken.

Advertentie

Samen met BFC gaat DFS Arnhem aan de leiding in de eredivisie. “Ook vorig seizoen wilden we meedoen in de top, maar startten we slecht”, weet de Hazewinkel (20). Als 17-jarig talent sloot hij twee en een half seizoen geleden aan in Arnhem.  “Dit jaar verloopt alles veel soepeler.”

Van woonplaats Hengelo naar de hal van DFS Arnhem is het 100 kilometer rijden. “Een dik uur. Zeg maar een uur en tien minuten. Het was dat of richting Emmen, want in Twente is op dit moment geen ploeg op heel hoog niveau”, legt Hazewinkel uit. Studeren doet hij aan de hogeschool in Enschede. 

Achttien punten
Met Handbal Twente speelde de student ICT in de landelijke jeugddivisie waarna Pascal Lucassen, trainer/coach van DFS Arnhem, de doelman naar Gelderland lokte. “Ik ben als ‘guppie’ in deze selectie begonnen. Doordat collega Peter Kwant een half jaar stage ging lopen in Canada heb ik als tiener al veel minuten in de eredivisie mogen maken. Daar heb ik veel van geleerd. Ik kijk ook graag naar andere keepers.”

Advertentie

“Mark, de andere keeper van de ploeg, komt uit Hongarije en heeft weer een heel andere stijl dan ik. We vullen elkaar wel aan, denk ik”, vervolgt de Hazewinkel. DFS Arnhem maakt met achttien punten uit tien wedstrijden een sterke start van de competitie mee. “De club zoekt uit wat er in de toekomst kan in Arnhem. Als nummer één van de eredivisie moet je natuurlijk aan de BENE-League denken.”

Talenten uit de regio
Veel talenten uit de regio hebben de afgelopen jaren de weg naar DFS Arnhem gevonden. Via onder andere Duiven, Havana, samenwerkingspartner UDI 1896 en Reehorst. “Pascal heeft oog voor talent”, vindt de Twent. “Die moeten zich nu bewijzen. Er wordt hard getraind en verder leunen we ook op spelers met veel ervaring in de eredivisie. De mix werkt tot nu toe.”

“Na veel overwinningen groeit er wel iets in de groep. Er is een goed gevoel”, deelt de jonge goalie. Verder vooruitkijken durft Hazewinkel niet. “Met het team en ook voor mezelf wil ik gaan ontdekken wat mogelijk is. Natuurlijk is het leuk om de BENE-League te halen, maar ik wil vooral niet op de zaken vooruitlopen.”

Foto: FotoReza

Advertentie