Skip to main content

DFS Arnhem trekt jongelingen uit de buurt aan

By 10 augustus 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Zeven spelers uit Gelderland en omstreken zijn dit seizoen nieuw bij eredivisionist DFS Arnhem dat de samenwerking met stadgenoot UDI 1896 heeft geïntensiveerd.

Advertentie

Van provinciegenoot Reehorst komt de 20-jarige opbouwer Niels van Noessel over. In Ede was hij afgelopen seizoen actief in de tweede divisie. Van Noessel was twee jaar geleden in bezit van het dubbele speelrecht en heeft zich zo al in het tenue van DFS Arnhem laten zien.

Tieners Hugo Nijenhuis (17) en Dani van Noessel (16) ruilen Duiven in voor het samenwerkingsverband in Arnhem. Eerder vonden Niels Overdijkink en Jorim Steenstra via de hoofdklasser in het oranje-zwart al de weg naar DFS Arnhem.

Garantie op speelminuten
Ook doelman Mark Majdan (25), Rowan Laaper (18), Bink Groener (18) en Milan Hazewinkel (17) sluiten aan in de Gelderse hoofdstad. Zij speelden afgelopen seizoen voor respectievelijk Havana, Houten, Bevo 2 en Handbal Twente.

DFS Arnhem traint dit jaar samen met UDI 1896. De stadgenoot laat zich vanaf eind september weer in de tweede divisie zien. Een handige uitwijkmogelijkheid voor de aanwinsten waardoor speelminuten gegarandeerd zijn.

Huissen
Tom Scholten en linkerhoekspeler David Petit keren niet terug in het lichtblauw-donkerrood. Het duo heeft voor een overstap naar de nabij Arnhem gelegen club Huissen gekozen dat competitiegenoot van UDI 1896 is.

Foto: Ils Pattipeilohy

Advertentie