DFS Arnhem wint eredivisietopper, wervelend WHC/Hercules is terug

By 17 september 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Quintus en DFS Arnhem hebben na drie wedstrijden in de eredivisie nog alle punten behaald. De medekoploper uit Gelderland won gisteravond het topduel van titelkandidaat Tachos. Ook een uitzege voor WHC/Hercules.

Na een half uur spelen in Waalwijk stond het bij Tachos – DFS Arnhem 20-18. Snel in helft twee kwamen de bezoekers, in speelronde twee te sterk voor BFC, op gelijke hoogte (20-20). Na 29-29 en 33-33 viel de beslissing.

36-39
Een penaltystop van invaldoelman van DFS Arnhem Robin Hazewinkel bleek het breekpunt van Tachos. Thijs Geurds scoorde aan de overkant de 34-37. Luc van Ommen, Miguel Wunderink, Max Voermans en Soufiane Rhouma bepaalden de eindstand in Noord-Brabant op 36-39 voor verrassing DFS Arnhem.

Gelijktijdig zette Quintus provinciegenoot EHC aan de kant. Door de thuisoverwinning delen de wit-groenen de eerste plaats in de eredivisie met het tevens nog ongeslagen DFS Arnhem.

Houdijk en Van Vliet
Na de offday van een week geleden tegen Hellas is WHC/Hercules weer helemaal terug in de eredivisie. Op bezoek bij E&O wist een soms wervelend WHC/Hercules na één helft spelen al dat het twee punten mee zou nemen uit Drenthe (11-18). De Emmenaren kwamen na de pauze even terug tot 17-20, maar daarna zetten Koen Houdijk en Daan van Vliet (foto) weer aan.

Het jeugdige duo scoorde gisteravond respectievelijk zeven en acht keer. Door de 20-29 winst op E&O is WHC/Hercules weer subtopper. De ploeg van Wesley Hage en assistent Nick Masmeijer heeft net als onder andere BFC, Hellas en Vrone/Berdos – dat in Oss afrekende met Dynamico (30-37) – vier punten uit twee wedstrijden.