DFS Arnhem wint slag om koppositie in eredivisie, BFC op plaats twee

DFS Arnhem heeft de slag om de koppositie van de eredivisie van Quintus gewonnen: 36-29. Daardoor is BFC naar de tweede plaats gestegen.

Quintus-opbouwer Timo Blom maakte in Gelderland vlak voor rust nog de 15-16 voor Quintus. In de tweede helft schoot DFS Arnhem uit de startblokken.

De eerste vijf goals na de onderbreking kwamen van de lichtblauw-roden. Dani Blom, Soufiane Rhouma, Peter Schoenaker en twee keer uitblinker Thijs Geurds (foto) tilden de score in Arnhem naar 20-16. Door de 36-29 overwinning blijft de ploeg van Pascal Lucassen ongeslagen. DFS Arnhem heeft na zes wedstrijden alle twaalf de punten.

BFC heeft de tweede plaats van Quintus overgenomen. De Limburgers bleven in Den Haag Hellas net voor: 21-22 (11-13). Na de 20-21 van Lou Peters maakte de thuisploeg in de slotminuut gelijk via Kevin Pronk waarna Jordi Cremers namens BFC de winnende scoorde.

Op de vloer van E&O is hoogvlieger Tachos lelijk onderuit gegaan. Na 19-17 bij rust konden de Waalwijkers in de tweede helft niet meer dichterbij de Emmenaren komen: 36-30.