DHB Pokal: SG BBM Bietigheim redt het in Leverkusen, elf goals Hendrikse

In de achtste finale van de DHB Pokal heeft SG BBM Bietigheim, nog ongeslagen in de Bundesliga, in Leverkusen diep moeten gaan. Landgenoot Nathalie Hendrikse maakte er gisteravond elf.

Tot 24-24 gingen TSV Bayer 04 Leverkusen en SG BBM Bietigheim gelijk op. De zesde van Kelly Dulfer (foto) betekende de nieuwe voorsprong van de gasten (24-25). In de slotseconde viel ook de 24-26 voor SG BBM Bietigheim.

Daleman en Kuipers
Op de vloer in Leverkusen kwam Roos Daleman tot de eerste twee goals van haar nieuwe club. Ook oud-teamgenoot bij VOC Lynn Kuipers vond twee maal het net. Dat deed de rechteropbouwer in het roze van TSV Bayer 04 Leverkusen.

Ook Borussia Dortmund heeft zich geplaatst voor de laatste acht. Tegen HSG Blomberg-Lippe werd het 26-32 voor de formatie van Henk Groener. Met acht stops in één helft (38 procent) scoorde Yara ten Holte onder de lat van Borussia Dortmund een ruime voldoende.

Tessa Bremmer
Nathalie Hendrikse maakte gisteravond elf doelpunten. Net niet genoeg voor een plaats in de kwartfinale. TuS Metzingen boog tegen Thüringer HC een achterstand bij rust (14-16) om: 34-32.

Ook de tweede Nederlandse coach in de Bundesliga Tessa Bremmer is door in de DHB Pokal. HSG Bad Wildungen Vipers versloeg gisteravond Buxtehuder SV: 21-23 (8-13). Bij de gasten stond Anouk Nieuwenweg na een blessure weer op het wedstrijdblad.