Skip to main content

“Dit is een kans die ik moet pakken”

Na bijna tien jaar gaat Niko Blaauw (18) Aalsmeer verlaten. De jeugdinternational gaat zijn droom in Duitsland achterna jagen.

Advertentie

Als negenjarig ‘jochie’ was Blaauw al in De Bloemhof te vinden. “Ik ging altijd naar de wedstrijden van mijn broer Erik kijken. Sinds mijn vijftiende train ik met de selectie van Aalsmeer mee. Toen wist ik al dat ik graag in het buitenland zou willen spelen”, opent Blaauw het gesprek.

Vorig jaar kon de creatieve spelmaker al op interesse uit Duitsland rekenen. “Ik ben op proef geweest in Flensburg. Wai Wong, mijn trainer bij Aalsmeer, vertelde me geduld te hebben. Daarom ben ik nog een jaar bij Aalsmeer gebleven”, legt Blaauw uit. “Toen er veel meer clubs belden ben ik serieus gaan nadenken over een nieuwe stap.”

Spelinzicht
De jeugdinternational sluit aan bij de opleidingsploeg van TBV Lemgo. Het tweede team van de Bundesligaclub is actief in de derde Bundesliga. “Mijn eerste stap binnen bij de club voelde al goed. Ze hebben erg hun best gedaan me goed te ontvangen en spraken al snel veel vertrouwen uit. In de ochtend mag ik met de hoofdmacht meetrainen.”

Advertentie

“Door mijn lengte zien ze veel potentie in me als middenopbouwer”

Blaauw vervolgt enthousiast: “Ze waren onder de indruk van mijn spelinzicht. Door mijn lengte zien ze veel potentie in me als middenopbouwer. Vanaf de B-jeugd heb ik veel geleerd van Wai Wong. Hij heeft altijd op dezelfde posities gespeeld als dat ik doe. Wai heeft me gevormd. Ik ben hem erg dankbaar.”

Concurrent
Bij Aalsmeer had Blaauw in de Litouwer Vaidas Trainavicius een sterke concurrent. Basisspeler was de vertrekkende tiener dan ook nog niet. “Ik kan nog een hoop van Bert (Bouwer, red.) en Wai leren, maar houd van uitdagingen”, zegt Blaauw. “Dit is een kans die ik moet pakken. Als het avontuur mislukt kan ik altijd terug naar Aalsmeer.”

Eind deze maand hoopt Blaauw naar Duitsland te verhuizen om zich te kunnen richten op zijn nieuwe club TBV Lemgo. De zomerse toernooien met Jong Oranje zijn door de uitbraak van het coronavirus verplaatst naar 2021.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie