Skip to main content

Dit is het All Star Team van het EK

By 28 januari 2024Voorpagina

Geen Nederlanders, wel supersterren. Dit is het All Star Team van het door Frankrijk gewonnen Europees kampioenschap.

Advertentie

Keeper: Andreas Wolff (Duitsland)
Wolff heeft meer stemmen gekregen dan bijvoorbeeld finalist Emil Nielsen of Andreas Palicka van Zweden. De Duitse goalie maakte in eigen land de meeste stops van allemaal: 92 (33 procent).

Linkerhoek: Hampus Wanne
De linkerhoek van Barca scoorde in negen duels 36 keer. In de troostfinale maakte Wanne drie uit vier. Hij kreeg meer stemmen dan bijvoorbeeld Oranjeheer Rutger ten Velde.

Linkeropbouw: Martim Costa (foto)
De Portugees is samen met Mathias Gidsel topschutter van het EK geworden. In zeven wedstrijden vond Costa, eigendom van Sporting Clube de Portugal, 54 keer. Portugal eindigde in de hoofdgroep van Nederland achter Denemarken, Zweden en Slovenië op plek vier.

Advertentie

Middenopbouw: Juri Knorr
De lieveling van de fans in Keulen in het sterrenteam. Spelmaker Knorr was op eigen bodem niet foutloos, maar vermaakte het publiek vaak met goals en assists. Knorr heeft de voorkeur gekregen boven Luc Steins.

Rechteropbouw: Mathias Gidsel
Verkozen boven bijvoorbeeld Niels Versteijnen: Mathias Gidsel. Net als Costa maker van 54 EK-doelpunten. In de verloren eindstrijd miste de rechteropbouwer van Füchse Berlin geen bal: acht uit acht.

Rechterhoek: Robert Weber
Weber vertegenwoordigt de verrassing van het EK in het sterrenteam. Met Oostenrijk speelde de linkspoot tot de laatste speelronde in de hoofdfase mee om een halve finaleplaats. Weber en consorten hebben zich op het eindtoernooi in tegenstelling tot Nederland beloond met een ticket voor het OKT.

Cirkelspeler: Ludovic Fabregas
De Europees kampioen zette tijdens de finale een uitroepteken achter zijn uitverkiezing. Door tegen Denemarken nog maar eens acht keer te scoren.

Verdediger: Magnus Saugstrup
Statistisch een van de beste verdedigers van het EK: Saugstrup. Het plekje in het All Star Team is voor de speler van Champions League-winnaar SC Magdeburg slechts een troostprijs, want in het rood-wit van Denemarken glipte een voorsprong van twee goals uiteindelijk door de vingers van de verdediger en zijn teamgenoten.

MVP: Nedim Remili
Na de 33-31 overwinning op Denemarken werd Fransman Remili in Duitsland naar voren gehaald en uitgeroepen tot beste speler van het EK. Daarvoor maakte hij in de belangrijkste wedstrijd van het toernooi vijf treffers. Als aangever viel lange linkspoot het meest op, want Remili gaf de afgelopen drie weken de meeste assists van allemaal: 53.

Foto: FotoReza

Advertentie