Skip to main content

Dit is het sterrenteam van de BENE-League

Achilles Bocholt is zaterdagavond aan de haal gehaald met de BENE-Leaguetitel. Dit is het sterrenteam van de grensoverschrijdende topcompetitie van Nederland en België.

Advertentie

Linkerhoek: Kaj Geenen (Bevo)
Waar zijn club niet opviel, deed Geenen dat wel. In zijn debuutseizoen maakte de tiener bijna 150 doelpunten. Het heeft Geenen, die onlangs debuteerde voor Oranje, veel stemmen opgeleverd.

Linkeropbouw: Bartek Konitz (Sporting Pelt)
In Belgische dienst blijft 38-jarige Konitz door zijn spelintelligentie opvallen. Uiteindelijk strandde Sporting Pelt in de halve finale van de BENE-League tegen latere winnaar Achilles Bocholt.

Middenopbouw: Patrick Miedema (Hurry-Up)
In heel veel wedstrijden nam Miedema, na tien jaar bij HSG Nordhorn-Lingen weer terug in eigen land, de Zwartemeerders bij de hand. Door zijn vele goals en assists eindigde Hurry-Up op een knappe vijfde plaats.

Advertentie

Cirkelspeler: Yves Vancosen (Visé)
De Belg van Visé heeft meer stemmen gekregen dan positiegenoot Samir Benghanem van Aalsmeer. WK-ganger Vancosen is betrouwbaar in het middenblok en ook op de cirkel een heel gevaarlijke speler.

Rechteropbouw: Serge Spooren (Achilles Bocholt)
De MVP van de BENE-League. Spooren hielp Achilles Bocholt in de eindstrijd met negen goals langs titelhouder LIONS. Noemenswaardig: als rechtshander de meeste stemmen gekregen op een positie voor toch linkspoten.

Rechterhoek: Bart Köhlen (Sporting Pelt)
Een mooie beloning voor de ervaren, Limburgse rechterhoek die bezig is aan zijn afscheidstournee. Met veel doelpunten uit de hoek en ook vanaf zeven meter is Köhlen opgevallen.

Doel: Boris Tot (Hurry-Up)
De Kroatische doelman krijgt in het sterrenteam de voorkeur boven bijvoorbeeld winnaar Clem Leroy. Ook vorig jaar werd Tot al verkozen tot beste goalie van de BENE-League.

Foto: FotoReza

Advertentie