Skip to main content

“Dit is niet het moment het bijltje erbij neer te leggen”

Lang de tijd bij te komen van de gevoelige nederlaag in de eerste finale met Aalsmeer heeft titelhouder LIONS niet. De ploeg van Ivo Steins (31) moet aanstaande zondagmiddag in Limburg gelijkmaken. “Dat onverstoorbare kunnen we echt nog wel twee weken doorzetten.”

Advertentie

In acht dagen tijd verloor LIONS twee keer van Aalsmeer. Na de nederlaag in de HandbalNL League werd het afgelopen weekend tijdens de start van de best-of-three liefst 37-25 voor de uitdager uit Noord-Holland. “Een betere waarschuwing hadden we niet kunnen hebben, maar het deed in de eerste finale te weinig”, vertelt Steins. “De echte wil om te winnen ontbrak. Heel teleurstellend.”

Door een voetblessure vult Steins zijn laatste maanden in de handbalwereld in als coach. “Als je wint is het niet zo erg langs de kant te staan, maar tijdens zo’n pijnlijke nederlaag wil ik graag tussen de jongens staan en helpen. Ik had graag geholpen met terugvechten.”

Erdoorheen gebeukt
“Ben geen voorstander van eindeloos praten en Lambert (Schuurs, red.) al helemaal niet. Maar als je een finale met twaalf verschil verliest, moet je het daar wel even over hebben. We kunnen moeilijk voortborduren op de vorige wedstrijd of die daarvoor”, vervolgt een van de coaches van LIONS. “We moeten meer geven en harder zijn. Een pijnlijke conclusie na een belangrijke wedstrijd.”

Advertentie

LIONS werd afgelopen zaterdag op bijna alle vlakken afgetroefd door Aalsmeer. “We moeten moed putten uit alle maanden hiervoor”, zegt Steins. “We zijn gewoon met een superknap seizoen bezig. Met alles wat er is gebeurd binnen de club en het team horen we helemaal niet in de finale te staan, maar we hebben ons erdoorheen gebeukt. Dat onverstoorbare kunnen we echt nog wel twee weken doorzetten. Anders hadden we net zo goed na de eerste maand zonder salaris kunnen opgeven. Dit is niet het moment het bijltje erbij neer te leggen.”

Geen circusact
Bij winst of verlies: aanstaande zondagmiddag wordt de laatste van Steins in Sittard. “Ik ben als speler ook nooit met dat soort sentimenten bezig geweest. Dan vragen mensen me of ik nog een penalty ga nemen. Dat wil ik wel doen als niemand het durft, maar ik ga niet strompelend naar de zeven meter. Ik ben geen circusact.”

“Natuurlijk kan Aalsmeer Nederlands kampioen worden. Ze hebben sterke spelers, een goede trainer en duidelijk plan. Maar wij ook”, besluit Steins. Naast de voormalig cirkelspeler stopt ook maatje Jasper Adams. “Zij hebben individueel meer kwaliteiten en dus moeten wij er meer voor doen.”

Foto: FotoReza

Advertentie