Skip to main content

Dit is ons sterrenteam van de BENE-League

De finale van de BENE-League is zaterdagavond. Dit is het sterrenteam van de redactie van Handbal Inside.

Advertentie

Keeper: Nicholas Plessers (Visé)
De goalie van Visé krijgt de voorkeur boven landgenoot Clem Leroy. De Belg heeft met al zijn ervaring, Plessers keepte ook al in Duitsland, een groot aandeel in plaatsing van de wit-blauwen voor de eindstrijd van de BENE-League.

Linkerhoek: Donny Vink (Aalsmeer)
Wedstrijd op wedstrijd bewijst Vink (foto) maar heel weinig ruimte nodig te hebben het net te vinden. Ook als penaltyspecialist is hij in de reguliere competitie en Final4 belangrijk voor de Noord-Hollanders. Runner-up: de ervaren Damian Kedziora van KTSV Eupen.

Linkeropbouw: Ephrahim Jerry (Volendam)
Jerry mag graag met de bal aan de haal en is dit jaar ook tot een hoop goals in de BENE-League gekomen. Op doelsaldo haalde Volendam de Final4 nét niet. Ook even noemen: de impact van aanwinst Destin van Dijk op het spel van Bevo.

Advertentie

Middenopbouw: Vaidas Trainavicius (Aalsmeer)
De spil van Aalsmeer: Trainavicius. Als de nood hoog is gaat de bal naar de 35-jarige Litouwer die zowel als aangever als afmaker beslissend kan zijn.

Cirkelspeler: Yves Vancosen (Visé)
Zowel voor als achter van levensbelang voor Visé: Belgisch international Vancosen. Zoekt soms het randje op, maar is vooral een échte winnaar die iedere ploeg gebruiken kan.

Rechteropbouw: Serge Spooren (Achilles Bocholt)
In zijn laatste jaar is Spooren onverminderd op schot. De sterkhouder van Achilles Bocholt kan op iedere opbouwpositie uit de voeten en zal hongerig zijn de zoveelste hoofdprijs met de blauwhemden binnen te slepen.

Rechterhoek: Rob Schmeits (LIONS)
De topschutter van LIONS. Schmeits is vanuit zijn hoek, maar ook in de break-out dodelijk. Schopte het met de Limburgers tot de laatste vier van de BENE-League. Na de zomer is Schmeits in het rood-wit van Sporting Pelt te bewonderen.

Verdediger: Robin Schoenaker (Sporting Pelt)
Wat moet het lekker voor de ploeg uit Neerpelt zijn om zo’n blokker te kunnen inbrengen. Robin Schoenaker – die Jeromy van der Ban van Aalsmeer in het hart van de defensie is voorgebleven – maakt niet alleen in de BENE-League, maar ook op EK’s en wereldkampioenschappen een solide indruk.

Coach: Luc Boiten (Achilles Bocholt)
De 59-jarige Belg flikt het toch maar. Boiten volgde de zeer succesvolle Bart Lenders op en heeft voor het tweede jaar op rij de finale van de BENE-League gehaald. Ook noemenswaardig: het late instappen van Fred Michielsen bij LIONS en de knappe derde plaats van de fusieclub.

Rookie: Jur Eussen (LIONS)
In zijn debuutseizoen heeft Eussen meteen zijn stempel op het spel van LIONS gedrukt. De pas 19-jarige opbouwer, vorig jaar met BFC nog actief in de eredivisie, durft op spannende momenten schoten te nemen. Eussen krijgt in het sterrenteam de voorkeur boven doelman van Hurry-Up Jorick Pol.

Foto: FotoReza

Advertentie