Skip to main content

“Dit is waarom ik voor Nederland heb gekozen”

Middelpunt van het WK-feestje van de Oranjemannen vanmiddag was Matthias Dorgelo. De 21-jarige nieuweling van het Nederlands team werd na de 31-25 overwinning naar voren geroepen als ‘MOTM’.

Advertentie

Waar Dorgelo Oranje in Griekenland niet kon helpen, was dat in Eindhoven wel het geval. De voormalig jeugdinternational van Denemarken keerde 30 procent van de schoten van de gasten.

“Waanzinnig lekker”, noemt Dorgelo de plaatsing van de Oranjemannen voor het wereldkampioenschap. Om zijn Nederlands te verbeteren staat de lange goalie de pers in de taal van zijn nieuwe thuisland te woord. “We moesten het ticket halen en hebben dat gedaan.”

Eerste goal
Voor rust kwam Dorgelo, die in de zomer bij SønderjyskE aansluit, tot de meeste van zijn stops. In de tweede helft maakte hij zijn eerste goal voor Oranje. “Dat was wel cool. Het publiek reageerde enthousiast.”

“Dit is waarom ik voor Nederland heb gekozen”, vervolgt Dorgelo. Twee cameraploegen staan in de wacht de aanwinst te spreken. “In Denemarken is de concurrentie zwaar en zekerheid op een eindtoernooi heb ik daar niet. Gezien de vele goede keepers zou die kans misschien nooit komen.”

Ravensbergen vervangen
In het tweeluik met Griekenland verving Dorgelo de langdurig geblesseerde Bart Ravensbergen naar behoren. Met familie op de achtergrond besluit hij: “Het aanbod van Nederland kwam op het juiste moment. Ik ben zo blij met vandaag.”

Foto: FotoReza

Advertentie