Skip to main content

Dit is wat je moet weten van oefenpartner Hongarije

By 25 november 2023Oranje, Oranje Dames, Voorpagina

Vanavond en morgenmiddag speelt het Nederlands team ter voorbereiding op het WK uitzwaaiwedstrijden tegen Hongarije. Dit is wat je moet weten van de bezoekers.

Advertentie

Vladimir Golovin
Sinds 2021 is Vladimir Golovin de bondscoach van Hongarije. Tussen 2018 en 2021 stond de 53-jarige trainer aan het roer bij Jong Hongarije en werd zowel wereldkampioen als de beste van Europa. Onder Golovin eindigde Hongarije een jaar geleden elfde op het EK. Nederland moest genoegen nemen met plaats zes.

Ferencvaros
De enige ploeg zonder nederlaag in de Hongaarse competitie – negen gespeeld, negen gewonnen – is hofleverancier van de WK-ploeg: Ferencvaros. Zo gaat rechterhoekspeler Angela Malestein veel teamgenoten treffen. Bijvoorbeeld de in vorm verkerende doelvrouw en aanvoerder van Hongarije Blanka Böde-Biro.

Katrin Klujber
De gevaarlijkste schutter van de oefenpartner is Katrin Klujber. De 24-jarige rechteropbouwer speelt al sinds 2018 voor grootmacht FTC. In datzelfde jaar werd Klujber, die al 42 keer heeft gescoord in de Champions League, onder Golovin wereldkampioen met Jong Hongarije.

Tiende
Op het laatste WK eindigde Hongarije op plaats tien. De ploeg van Golovin werd door Duitsland en Denemarken, brons, uitgeschakeld. Als titelhouder eindigde Nederland in Spanje slechts een plaats hoger dan de oefenpartner.

Poule B
Hongarije is op het WK ingedeeld in poule B. Het land treft in de groepsfase Paraguay, Kameroen en Montenegro. De eerste drie wedstrijden van het wereldkampioenschap speelt Hongarije in het Zweedse Helsingborg. Oranje verblijft in Denemarken in Frederikshavn.

In Rotterdam is de eerste confrontatie tussen Nederland en Hongarije. Dat gebeurt vanavond om 19:00. Op zondag wordt om 15:00 in Almelo gespeeld.

Foto: FotoReza

Advertentie