Skip to main content

“Dit signaal had ik nooit opgevangen”

Afgelopen donderdag kreeg Peter Lauwen van het Quintus-bestuur te horen dat hij niet langer hoofdtrainer zou zijn bij de dames van de Westlandse club. Via WOS.nl kwam naar buiten dat de speelsters ‘de klik’ misten met Lauwen en daarom de samenwerking per direct beëindigd moest worden.

Advertentie

Bij Lauwen kwam de mededing rauw op zijn dak; “Ik ben 2,5 jaar actief geweest bij Quintus en ik heb mijn werk hier altijd met veel plezier gedaan. Dat het al langere tijd rommelde binnen de selectie is dan ook niet iets dat ik herken. Dat signaal heb ik blijkbaar niet opgevangen.”

Lauwen liet weten dat er wel al eerder door de speelsterraad was aangegeven dat er zaken moesten veranderen. Hier was inmiddels ook een start mee gemaakt, maar dat deze veranderingen niet in goede aard waren gevallen bij de groep was hem onbekend.

Op vraag of zijn ontslag iets te maken heeft met het vrijkomen van Alex Curescu wilde Lauwen niet ingaan: “Dat weet ik niet. Ik heb altijd met veel plezier bij Quintus gewerkt en ook Alex ken ik erg goed. Een terugkeer van Alex bij Quintus zou natuurlijk kunnen, maar daar kan ik gewoon niks over zeggen. Ik hoop zelf ook snel meer te weten te komen over waarom bepaalde zaken zo zijn gelopen zoals ze zijn gelopen.”

Wat Lauwen nu gaat doen is voor hem nog niet duidelijk. Lauwen was gemiddeld zo’n 25 uur in de week kwijt aan zijn passie voor het handbal. “Die tijd komt nu vrij voor andere dingen dus dat biedt weer nieuwe kansen. Ik ga nu eerst even afstand nemen en dan bekijk ik later wel wat er eventueel op mijn pad komt” aldus Lauwen.

Foto: Stef Hoogendijk, (Handbalfoto.nl)

Advertentie

Join the discussion 13 Comments