Skip to main content

Dit valt op landelijk niveau op aan de competitie-indeling

De promotie van de damesploeg van E&O naar de eredivisie is de grootste verrassing bij het zien van de competitie-indeling. Dit valt op landelijk niveau ook op.

Advertentie

E&O uit de eerste divisie voor dames, degradant BFC erin. Verder hebben in die competitie Fortissimo en MHV’81 afgezien van de gang naar de eredivisie en blijven zo eerste divisionist.

Belgische debutant
Als hekkensluiter is De Tukkers terug in de tweede divisie. HVBS en kampioen van de tweede divisie Wijhe’92 zijn vanaf september nieuw in de eerste divisie.

Aan de mannenkant maken Tachos en Houten zaterdagavond uit wie na de zomer in de BENE-League speelt en welk team in de eredivisie actief gaat zijn. De Utrechters staan voor. Vanuit België gaat Izegem, als winnaar van de play-offs in de eerste nationale, debuteren in de grensoverschrijdende topcompetitie.

V&L en Havas
Als kampioen van de eerste divisie neemt V&L het plekje van degradant Havas op eredivisieniveau in. De formatie uit Almere gaat het op een niveau lager proberen. Havas komt in de eerste divisie promovendi AHV Achilles en het Limburgse Gemini, dat in het seizoen 2021/2022 nog hoofdklasser was, tegen.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie