Skip to main content

Dit zijn de debutanten bij de Oranjemannen

By 3 januari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

De WK-selectie van de Oranjemannen telt drie spelers die nog niet op een groot eindtoernooi uitkwamen. Het drietal uitgelicht.

Advertentie

Evert Kooijman (foto)
Door een knieblessure haakte Kooijman een jaar geleden in de race om een plekje in de EK-ploeg af. De cirkelspeler van Volendam is weer fit en speelde afgelopen lente zelfs al in de finale om de landstitel. Kooijman vult het gaatje dat Ivo Steins van LIONS, gestopt als international, achterlaat.

Rob Schmeits
De rechterhoekspeler van LIONS is door blessures van positiegenoten in beeld gekomen bij de nationale ploeg. Alec Smit en Sander Visser zitten door een kniekwetsuur lang in de lappenmand en in oktober tijdens de start van de EK-kwalificatiecyclus mocht Schmeits van bondscoach Staffan Olsson al aansluiten.

Arjan Versteijnen
Niet René de Knegt, die tegen België nog sterk inviel, maar Arjan Versteijnen gaat als tweede doelman mee naar het wereldkampioenschap. De pas 22-jarige goalie van Bevo is uitgeroepen tot Speler van de Maand december in de BENE-League. De andere keeper in Krakau is Bart Ravensbergen.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie