Skip to main content

Dit zijn de eerste vier kwartfinalisten van de Champions League

By 8 maart 2024Buitenland, Voorpagina

Ook bij de mannen zitten de veertien rondes van de groepsfase van de Champions League erop. Dit zijn de eerste vier kwartfinalisten.

Advertentie

THW Kiel heeft poule A gewonnen. Met 22 punten – tien zeges, twee keer gelijk en evenveel nederlagen – is het gat met de nummer twee drie punten. In de groep maakte de Zweed Niclas Ekberg de meeste goals voor de nummer vier van de Bundesliga: tachtig.

Runner-up is het Deense Aalborg Håndbold geworden. De rood-witten zijn het PSG van Luc Steins, derde, en Kielce uit Polen voorgebleven. Aalborg Håndbold boekte uit bij THW Kiel en Kielce belangrijke zeges. Met hoge stoppercentages had goalie Niklas Landin een groot aandeel in plaatsing van de kampioen van Denemarken van 2021.

In groep B is de eindzege naar SC Magdeburg gegaan. De titelhouder zegevierde gisteravond bij Veszprem (28-30) terwijl favoriet Barca zich in Montpellier verslikte. Zo is de eerste plaats met liefst 24 punten naar de kampioenskandidaat uit de Bundesliga gegaan. In speelronde dertien versloeg SC Magdeburg, waar Omar Ingi Magnusson al 75 keer het net heeft gevonden in het kampioenenbal, in eigen huis Barca met 29-28.

Voor Vespzrem, 22 om 20 punten, is Barca als eerste achtervolger van SC Magdeburg aan de haal gegaan met de vierde kwartfinaleplaats. Elf van de veertien groepswedstrijden wisten de Spanjaarden te winnen. Belangrijkste schakels voor de oud-winnaar van de Champions League? Doelman Emil Nielsen en 82-voudig doelpuntenmaker Dika Mem.

Acht ploegen gaan in de play-offs op jacht naar de vorige vier plaatsen bij de laatste acht. Het PSG van Oranjeheer Luc Steins treft eind deze maand, 27 of 28 maart, voor het eerst het Poolse Wisla Plock. Ander topaffiche in de tussenronde is GOG – Kielce.

Foto: FotoReza

Advertentie