Skip to main content

Dit zijn de halve finalisten op het EK

By 25 januari 2024Voorpagina

Het EK telt nog vier kanshebbers. Dit zijn de halve finalisten.

Advertentie

Frankrijk is in hoofdgroep 1 poulewinnaar geworden. De Olympisch kampioen – zonder Nikola Karabatic, doelman Samir Bellahcene en Benoît Kounkoud die rust kregen – rekende gisteravond in Keulen af met Hongarije dat nog hoopte op plaats twee: 35-32.

Na 20-18 halverwege kwamen de Hongaren nog weer op gelijke hoogte (20-20). In het vervolg was Frankrijk, onder leiding van de bijna foutloze Nedim Remili, weer de betere partij. De rechteropbouwer van Veszprem maakte zeven uit zeven.

Zo wist Duitsland al voor de partij met Kroatië dat het tweede in de groep bleef. Het thuisland verloor daarna van Kroatië: 24-30. Zes verschil voor 20.000 eigen fans was ondanks de halve finaleplaats pijnlijk voor de fanatieke buren. De 21-jarige Dominik Kuzmanovic stal met een stoppercentage van 47 procent de show.

Morgen om 20:30 moet Duitsland langs wereldkampioen Denemarken om de eindstrijd van het EK te bereiken. De machtige Scandinaviërs lieten op dinsdagavond de partij met de Slovenen lopen: 28-25. Mathias Gidsel en Simon Pytlick ontbraken met opzet op het wedstrijdformulier.

Eerst komen Frankrijk en titelhouder Zweden op de vloer in de Lanxess Arena. De eerste halve finale begint om 17:45. Slovenië en Hongarije spelen om 15:00 om plaats vijf van Europa.

Foto: FotoReza

Advertentie