Skip to main content

Dit zijn de kampioenskandidaten in de eerste divisie

Twee derde van alle wedstrijden in de eerste divisie voor mannen zit erop. Dit zijn de kampioenskandidaten.

Advertentie

Het Limburgse Rapiditas staat nog altijd eerste. De wit-blauwen rekenden afgelopen weekend met liefst 31-9 af met het jeugdige Uni-Verde. De ploeg van Osvaldo Gomes, begin deze maand nog actief in de achtste finale van het landelijke bekertoernooi, staat op 34 punten.

De grootste uitdager van Rapiditas komt uit Amsterdam. Aristos (foto) heeft slechts twee punten minder dan de koploper. In speelronde 20 klopte Aristos hoogvlieger Gemini met overtuiging. Het werd zaterdagavond in de hoofdstad 34-23 voor de geel-blauwen.

Zo verliest Gemini de top-2 even uit het oog. De formatie uit Voerendaal, vorig seizoen nog tweede divisionist, bezet plaats drie in de eerste divisie. De donkerblauwhemden hebben 29 punten.

Waar Aristos aankomend weekend op bezoek gaat bij nummer vier op de ranglijst DWS, ontvangt Gemini zaterdagavond in eigen huis Achilles uit Apeldoorn. Op zondag is Hellas 2 – Rapiditas.

De top-2 treft elkaar op 1 mei. Dan is in Weert Rapiditas – Aristos. De Limburgers, die op 20 april langs gaan bij provinciegenoot Gemini, trokken in het heenduel aan het langste eind (29-32).

Top-5 eerste divisie:
1. Rapiditas 20-34
2. Aristos 20-32
3. Gemini 20-29
4. DWS 20-22
5. Unitas 20-22

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie