Skip to main content

Dit zijn de kanshebbers van de Champions League

By 8 juni 2024Buitenland, Voorpagina

In de Lanxess Arena in Keulen vindt dit weekend de Final4 van de Champions League plaats. Deze vier teams maken kans op de grootste en belangrijkste clubprijs van het seizoen.

Advertentie

Één van de halve finalisten is de titelverdediger: SC Magdeburg. De Duitsers verzekerden zich een week geleden van de landstitel. Ten koste van Kielce heeft SC Magdeburg, dat afgelopen zomer Kay Smits kwijtraakte aan SG Flensburg-Handewitt, de Final4 gehaald.

Bij de laatste acht ging de ploeg van trainer/coach Bennet Wiegert pas na het nemen van strafworpen door. Met 85 doelpunten is de IJslander Omar Ingi Magnusson de topschutter van SC Magdeburg in de Champions League.

Hansen en Landin
Vanmiddag om 15:00 treffen zij Aalborg Håndbold. Ook de Denen kroonden zich onlangs tot beste van het land. Bij Aalborg Håndbold zijn sterren Mikkel Hansen en Niklas Landin bezig aan hun laatste weekend voor een club. Het duo stopt na de Spelen in Parijs.

Advertentie

De tweede halve finalist uit Duitsland is THW Kiel. Waar de Champions League-winnaar van 2020 slechts vierde werd in de Bundesliga, blijft de ploeg in het wit Europees scoren. THW Kiel had een wonderlijke ontsnapping nodig de kwartfinale te overleven.

31-21 na 39-30
Na een duidelijke nederlaag in Frankrijk (39-30) leek het finaleweekend erg ver weg. Een week later ging Montpellier er met 31-21 aan. Precies genoeg voor THW Kiel, waar het Zweedse tweetal Niclas Ekberg/Eric Johansson samen goed is voor 143 goals, zich alsnog voor de Final4 te kwalificeren.

Voor de twaalfde keer kan de eerste opponent van THW Kiel in Keulen de Champions League winnen: Barca. Dat deden de Spanjaarden voor het laatst in 2022. Barca heeft zich voor de vijfde keer in zes jaar geplaatst voor de laatste vier van het kampioenenbal.

Topscorer Dika Mem
Doelmannen Emil Nielsen en Goncalo Perez de Vargas kunnen wel eens de troef voor Barca in de Final4 worden. Laatstgenoemde blonk tijdens de eerste kwartfinale van Barca met het PSG van Luc Steins uit. Ook een van de topscorers van de Champions League loopt rond in het blauw-rood van de kampioen van Spanje.

Dika Mem vond tot nu in Europa 96 keer het net. Alleen Kamil Syprzak van PSG scoorde vaker dan de Franse rechteropbouwer die aankomende zomer met zijn thuisland de Olympische titel gaat verdedigen. Enige landgenoot in het toernooi Steins maakte in 17 duels 55 treffers.

Ziggo Sport
SC Magdeburg – Aalborg Håndbold begint om 15:00. Aansluitend is om 18:00 Barca tegen THW Kiel. Ziggo Sport heeft de rechten van de Final4 van de Champions League.

Foto: FotoReza

Advertentie