Skip to main content

Dit zijn de nieuwe gezichten bij Oranje

By 22 februari 2023Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Een handjevol nieuwe gezichten heeft aansluiting bij de Oranjemannen gevonden. Een kennismaking met debutanten in de definitieve selectie van de A-ploeg voor de EK-kwalificatieduels met Kroatië.

Advertentie

Jeromy van der Ban (foto boven)
De 21-jarige hoekspeler van Aalsmeer stond niet op de longlist, maar mag zich in maart toch even bij de nationale ploeg melden. Van der Ban, die door zijn lengte bij de Noord-Hollaners ook in het middenblok staat, gaat twee dagen meetrainen.

Ids Eussen
Ook Eussen (21) zal zich volgende maand alleen op Papendal met het Nederlands team mengen. De rechteropbouwer van LIONS werd een jaar geleden verkozen tot MVP van de Final4 van de BENE-League. Door de goede vorm van Eussen schakelden de Limburgers titelhouder Achilles Bocholt uit.

Kaj Geenen
De gedreven Geenen, pas 19 jaar, maakt wel kans op zijn debuut voor Oranje. De flankspeler van Bevo is een van de kanshebbers het gaatje dat Jeffrey Boomhouwer, de routinier heeft op het afgelopen WK zijn laatste interland gespeeld, achterlaat op te vullen.

Advertentie

Evan de Lange
De 18-jarige doelman mag net als Van der Ban en Eussen tijdens de eerstvolgende interlandweek even ruiken aan de A-ploeg. Na twee dagen trainen, op zondag en maandag, keert De Lange (foto onder) terug bij zijn club Volendam.

Thomas Houtepen
Nog zo’n speler die in januari indruk heeft gemaakt toen Nederland B voor het eerst in Arnhem samenkwam. Spelmaker Houtepen (20) is al anderhalf seizoen in Duitsland te vinden en zet bij de opleidingsploeg van TBV Lemgo stappen in de juiste richting.

Donny Vink
Levert de scoringsdrift van Vink (24) eindelijk een kans bij Nederland op? Al enkele seizoenen legt de linkerhoekspeler de ballen namens landskampioen Aalsmeer heel makkelijk in het net. Vink krijgt van bondscoach Staffan Olsson de voorkeur boven competitiegenoten Tommie Falke (Sporting Pelt) en René Jaspers (Hurry-Up).

Foto: Tina Kolthof

Advertentie