Skip to main content

Dit zijn de verrassingen in de voorselectie van Olsson

By 14 september 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Veel gebruikelijke, maar ook een aantal verrassende namen in de voorselectie van de nieuwe bondscoach van de Oranjemannen Staffan Olsson. Een vijftal uitgelicht.

Advertentie

Ids Eussen
Voor het eerst mag het Talent van het Jaar zich bij het A-team melden. Rechteropbouwer Eussen, pas 20, hielp LIONS aan de BENE-Leaguetitel en staat nu ook op de radar bij Olsson.

Ephrahim Jerry
Voorganger Erlingur Richardsson selecteerde Jerry niet meer, maar zijn Zweedse opvolger ziet de schutter weer staan. De opbouwspeler kan bij zijn nieuwe club Tremblay rekenen op speelminuten op het een na hoogste niveau in Frankrijk.

Martijn Kleijkers
De dekkingspecialist van LIONS voor het eerst op de longlist van Oranje. In Zuid-Limburg is de 21-jarige Kleijkers uitgegroeid tot sterke schakel in het hart van de defensie.

Patrick Miedema
Kwam al maanden niet meer voor in de plannen van de vorige staf van het Nederlands team, maar in aanloop naar de start van de EK-kwalificatiefase mag Miedema hopen op een rentree voor Oranje. De ervaren spelmaker is in de zomer verkast naar BENE-Leagueploeg Hurry-Up.

Donny Vink
Een van de topschutters van de BENE-League en HandbalNL League mag zich ook gaan mengen in de concurrentiestrijd op de linkerhoek: Donny Vink (foto). Deelt bij Aalsmeer de speelminuten met Jeffrey Boomhouwer en gaat dat mogelijk ook bij Oranje doen.

Nog voor oktober, dan speelt Nederland tegen België (13 oktober) en Griekenland (16 oktober), brengt Olsson de selectie terug van 35 naar 20 spelers.

Foto: Jaap van der Pijll

Advertentie