Skip to main content

Dit zijn in de kampioenslente belangrijke data

Het is lente! Dat betekent dat er in eigen land om hoofdprijzen gespeeld gaat worden. Dit zijn belangrijke data.

Advertentie

23 en 24 maart
De Final4 van de BENE-League begint dit weekend. LIONS en Aalsmeer zijn de Nederlandse ijzers in het vuur. De Limburgers moeten in een tweeluik langs Visé terwijl de formatie van Wai Wong in de halve finale aan titelhouder Achilles Bocholt is gekoppeld.

30 maart
Volgende week zaterdag zijn de bekerfinales. In Almere komen VOC en HC Groot Venlo elkaar net als vorig jaar tegen. Bij de mannen gaat de eindstrijd in het Topsportcentrum tussen Bevo (foto) en Aalsmeer.

6/7 april
Begin april wordt de BENE-Leaguetitel verdeeld. Dat gebeurt over één wedstrijd. De finale vindt plaats bij de hoogst geklasseerde ploeg. Volgorde: Achilles Bocholt op één, daarna Visé en LIONS. Als nummer vier van de reguliere competitie weet Aalsmeer al dat als het de eindstrijd haalt, de Noord-Hollanders uit spelen.

Advertentie

13 april
De eerste van vijf speelrondes in de HandbalNL League vindt op zaterdagavond 13 april plaats. Na vijf weekenden achter elkaar gaat de top-2 om de schaal spelen.

9, 10 en 11 mei
Op 9, 10 en 11 mei start de Beach Tour van het NHV. De eerste NK Kwalificatietoernooien staan in dit speelweekend op de agenda. De Beach Tour loopt tot en met eind juni.

18/19 mei
De twee beste ploegen van de eredivisie voor vrouwen openen op 18 of 19 mei het gevecht om de landstitel. De nummer één van kampioenspoule A begint thuis en wedstrijd twee is bij de winnaar van groep B.

25/26 mei
Een week later start de best-of-three bij de mannen. Vorig jaar stonden LIONS en Volendam in de finale. Gelijktijdig treft de eredivisiekampioen de nummer zes van de HandbalNL League om één plaats in de BENE-League.

6 en 7 juli
In het weekend van 6 en 7 juli is het NK Beach Handball. Het eindtoernooi vindt net als in 2022 in het Groningse Stadskanaal plaats.

Foto: FotoReza

Advertentie