Skip to main content

Doelman Hemmes gaat in Den Haag weer beginnen

By 19 augustus 2023Competities, Eredivisie, Voorpagina

Na een dringend beroep op zijn diensten gaat Lars Hemmes (31) weer onder de lat staan. Dat meldt Peter Lotman in het AD.

Advertentie

De ervaren goalie heeft na meerdere trainingen mee te hebben gedraaid besloten bij eredivisionist WHC/Hercules aan te sluiten. Hemmes nam een jaar geleden afscheid bij Quintus en heeft net als zijn oudere broer Sven, hoofdcoach van BENE-Leagueploeg Hurry-Up, een verleden bij Aristos en Volendam.

Jonge keepers ondersteunen
“De sfeer is prima en het is een talentvolle groep. Daardoor kreeg ik weer zin om de draad op te pakken”, aldus Hemmes. “Ik heb goede afspraken kunnen maken met de trainers Wesley Hage en Nick Masmeijer over de invulling van de trainingsuren. Bovendien vind ik het wel leuk om de jonge keepers te ondersteunen.”

In Heulse dienst besloot Hemmes te stoppen om meer tijd te besteden aan zijn privéleven na de geboorte van zijn dochtertje. Een dringend beroep op hem namens de Haagse club deed hem besluiten toch weer tussen de palen te verschijnen.

Nog maar twee fitte keepers
Trainer/coach van WHC/Hercules Wesley Hage over de komst van Hemmes: “We hebben een aantal talentvolle maar jonge keepers zoals Jay Jay Scholtes, Ole van Grieken en Mats Krullaars. Maar op dit moment hebben we ook maar twee fitte keepers in de selectie. We waren dus dringend op zoek naar aanvulling. De ervaring die Lars meeneemt naar onze groep is van grote waarde.”

WHC/Hercules opent op 2 september het eredivisieseizoen in eigen huis. De reserves van Bevo komen op bezoek bij het fusieteam.

Foto: Tina Kolthof

Advertentie