Skip to main content

Doelman Ravensbergen hoopt er in december weer te staan

De revalidatieperiode van doelman van Oranje Bart Ravensbergen (28) telt inmiddels al een aantal weken. De goalie hoopt er na rugklachten in december weer te staan zodat hij nog voor het EK in Hongarije wedstrijdritme heeft opgedaan.

Advertentie

Tijdens de allereerste training van het nieuwe seizoen bij Ravensbergen’s club in Duitsland HSG Nordhorn-Lingen ging het mis. “Het schoot er tijdens een krachtsoefening in en daarna heb ik lange tijd last gehouden. Tot het niet meer ging. Het gevoel straalde op een gegeven moment ook uit naar mijn been”, legt Ravensbergen uit.

Estavana Polman
In september ging hij onder het mes en in oktober meldde Ravensbergen zich op Papendal. In Arnhem werkt hij hard aan zijn herstel. Ravensbergen houdt alweer ballen tegen. Soms van de jeugdige talenten van de HandbalAcademie, maar ook Estavana Polman schiet op de doelman van de Oranjemannen. Ook zij revalideert op Papendal.

Ravensbergen heeft december in zijn hoofd als maand om terug te keren. “Ik sta weer in het doel. Dat voelde in het begin een beetje raar, maar het ritme komt langzaam terug”, legt de international uit. Dat moet ook, want op 13 januari 2022 opent het Nederlands team het EK in Boedapest tegen thuisland Hongarije.

Trondheim
Deze week heeft Ravensbergen zich tussen alle andere Oranjeheren gemengd. Tijdens de oefenstage in Trondheim, waar Nederland tegen Noorwegen en Denemarken oefent, moet bondscoach Erlingur Richardsson een beroep doen op drie andere goalies: Mark van den Beucken, Dennis Schellekens en Arjan Versteijnen.

Advertentie