Skip to main content

Doelman Rex Dorgelo switcht van club

De aankomende drie seizoenen staat de nieuwste Oranjeheer Matthias Rex Dorgelo (21) bij competitiegenoot en middenmoter SønderjyskE onder de lat.

Advertentie

De talentvolle en lange doelman ruilt GOG in. Bij de club van landgenoot Alec Smit heeft Rex Dorgelo tot en met 2027 getekend.

“Het was een gemakkelijke keuze voor mij, omdat SønderjyskE goede ambities, kansen en faciliteiten heeft”, aldus de Deens-Nederlandse goalie op de website van zijn volgende club.

Tobias Thulin
Dit seizoen maakte Rex Dorgelo zijn debuut in de Champions League. GOG, waar Zweeds international Tobias Thulin de eerste keeper is, strandde in de tussenronde.

De aanwinst vervolgt: “Ik heb met GOG de Deense beker en het landskampioenschap gewonnen en ook in de Champions League gespeeld. Ik hoop dat ik winnaarsmentaliteit en ervaring uit die grote wedstrijden mee kan nemen.” Ik kijk ernaar uit om het honderd procent te geven voor SønderjyskE en hopelijk veel punten mee naar huis te nemen.”

Voormalig jeugdinternational
Na een succesvolle stage op Papendal werd een week geleden bekend dat Rex Dorgelo zich beschikbaar stelt voor het Nederlands team. Het IHF heeft de overschrijving van voormalig jeugdinternational van Denemarken goedgekeurd.

Foto: FotoReza

Advertentie