Skip to main content

Doelpuntenrecord voor Smits

By 19 januari 2022Oranje, Oranje Heren, Voorpagina

Dat rechteropbouwer van Oranje Kay Smits maar weinig moeite heeft met doelpunten maken in Boedapest is inmiddels meer dan duidelijk, maar de scoringsdrift op het EK van de linkspoot blijkt zelfs unieke vormen aangenomen te hebben.

Advertentie

Tegen Portugal (32-31 overwinning) prikte Smits nog maar eens acht keer raak. Na drie groepswedstrijden heeft de rechteropbouwer van SC Magdeburg al 32 doelpunten gemaakt.

Oleg Velyky
Dat blijkt een wereldrecord. Nooit eerder scoorde een speler in de eerste drie partijen op een EK zo vaak als Smits. Het vorige record stamt uit 2000.

Toen wist de Oekraïner Oleg Velyky, later genaturaliseerd tot Duitser, er in de groepsfase van het Europees kampioenschap dertig te maken. Smits is Velyky voorbij en heeft het nieuwe record te pakken.

Nog eens vier wedstrijden
De schutter van het Nederlands team krijgt nog eens vier wedstrijden in Boedapest de kans zijn goaltotaal op te voeren. Andere twee spelers in de top-3 van topscorers van het huidige EK zijn Sebastian Frimmel (22 treffers) en aanstaande opponent Mikkel Hansen (20).

Foto: FotoReza

Advertentie